:  Τι ανακοίνωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης – για τους οικονομικά αδύναμους εν όψει των Χριστουγέννων πρόκειται να δώσει η κυβέρνηση.

: Τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης 

 

Όπως είπε ο κ. Μητοτάκης: «Θα υπάρξει των αδύναμων νοικοκυριών τα Χριστούγεννα». Δεν διευκρίνισε ωστόσο ποιο θα είναι το ύψος της, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το πόσα χρήματα και πως θα δώσουμε θα αποφασισθεί μετά από σχετικές εισηγήσεις του οικονομικού επιτελείου».

Αναφερόμενος στο θέμα των πλειστηριασμών, ανέφερε ότι θα υπάρξει αναστολή με σχετική ρύθμιση που θα φέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης, αναγνωρίζοντας ως «λογικό το αίτημα που έθιξε ο κ. Βελόπουλος».

Μιλώντας για την εξέλιξη της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι η ταχύτητα της αύξησης των κρουσμάτων «μάς έδωσε τη δυνατότητα να πούμε ότι, ναι, πέσαμε έξω στην εκτίμησή μας», προσθέτοντας ότι «πέσαμε έξω όχι μόνο εμείς, αλλά όλοι οι ειδικοί, όλοι οι επιδημιολόγοι».

«Ειδικά στο ζήτημα της Θεσσαλονίκης, πιστεύω ότι αν όλοι γυρίζαμε το ρολόι πίσω, θα έπρεπε να πάρουμε δραστικά μέτρα νωρίτερα», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από όλα τα κόμματα να υποδείξουν ένα συγκεκριμένο συνομιλητή με το υπουργείο Υγείας για τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσουμε στην στρατηγική εμβολιασμού του πληθυσμού από τη στιγμή που θα έχουμε στη διάθεσή μας το εμβόλιο, καθώς ειδικά αυτό της Pfizer πρέπει να μετακινείται μέχρι να φτάσει στον τελικό προορισμό του αποδέκτη σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, στους -70C συγκεκριμένα.