Κοινωνικό μέρισμα 2018, συντάξεις και επιδόματα: Ποιοί θα πάρουν χρήματα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔11/12/2018 - 15:07 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Αναλυτικά οι ημερομηνίες για , επίδομα παιδιού , συμπληρωματικό επίδομα θέρμανσης και Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης () και συντάξεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος«, οι καταβολές που έρχονται αφορούν σε πάνω από 4 εκατομμύρια δικαιούχους.

O από χθες, Δευτέρα (10/12) κατέβαλε το Δώρο Χριστουγέννων 2018 στους επιδοτούμενους ανέργους και στους δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Ταυτόχρονα, ξεκίνησαν να προπληρώνονται από τον Οργανισμό τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά καταβάλλονται από 10/12/2018 έως 06/01/2019.

Το διήμερο 13-14 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν οι εν ενεργεία ένστολοι δικαιούχοι των αναδρομικών, όπως επίσης και οι δικαιούχοι του Κοινωνικού μερίσματος 2018. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, το Κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί σε δύο δόσεις, ανάλογα με το χρόνο υποβολής της αίτησης.

Κοινωνικό Μέρισμα -ΗΔΙΚΑ: Τι πρέπει να κάνουν όσοι «βγήκαν εκτός»

Το υπουργείο ξεκαθάρισε πως η καταληκτική προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων θα είναι η Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου.
Για αιτήσεις που έχουν εγκριθεί έως και την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, το Κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου.

Για όσες αιτήσεις εγκριθούν από την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου έως και την καταληκτική προθεσμία, το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου.

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβληθούν οι συντάξεις Ιανουαρίου 2019 των αγροτών (πρ. ΟΓΑ) και των ελεύθερων επαγγελματιών (πρ. ΟΑΕΕ), ενώ την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου ακολουθούν οι συντάξεις των πρ. δημοσίων υπαλλήλων, των πρ. μισθωτών του ιδιωτικού τομέα (πρ. ΙΚΑ), των ναυτικών (πρ. ΝΑΤ), των αυτοαπασχολούμενων (πρ. ΕΤΑΑ) και όλων των υπόλοιπων δικαιούχων συντάξεων.

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου θα πληρωθεί και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ),και αναμένεται να καταβληθεί και η έκτη δόση για το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ.

Την Παρασκευή 21 εξοφλούνται και τα αναδρομικά των των ειδικών μισθολογίων, τα οποία ανέρχονται σε καθαρή βάση σε 233,1 εκατ. ευρώ.

Μετά τα Χριστούγεννα, αλλά πριν από την Πρωτοχρονιά θα προπληρωθούν και οι επικουρικές συντάξεις του Ιανουαρίου 2019 – οι οποίες κανονικά θα πληρώνονταν στις 2 Ιανουαρίου – για όλους στο ίδιο ύψος που δίνονται και σήμερα.

Έως τις 31 Δεκεμβρίου αναμένεται να δοθεί και συμπληρωματικό επίδομα θέρμανσης.

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε αίτηση

Κοινωνικό Μέρισμα: Σχεδόν ένα εκατομμύριο οι αιτήσεις -Πόσες κόπηκαν και γιατί

Loading...
  • europalso   ideascentral