: Ο κ .Μητσοτάκης είπε «Μετράμε τις δυνατότητες μας και θα δούμε αν μπορούμε να εξαγγείλουμε κάτι και για το diesel κίνησης

Πιο αναλυτικά, ο πρωθυπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο νέας παρέμβασης στο ντίζελ κίνησης λέγοντας: «Το ντίζελ μας απασχολεί και θα το εξετάσουμε».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή και συγκεκριμένα στην «Ωρα του Πρωθυπουργού» και απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για την είπε: «εχουμε ήδη εξαγγείλει μία σειρά από μέτρα. Θεωρώ πως είναι σημαντικά.

Δεν θα μπορούσε η κυβέρνηση να υλοποιήσει αν δεν είχε πετύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης» τόνισε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στη συνέχεια στις αυξήσεις του κίνησης. «Αυτό που παρατηρείτε στο diesel δεν είναι ελληνικό φαινόμενο αλλά παγκόσμιο. Δεν μπορεί να λέτε ότι είναι ελληνική ιδιαιτερότητα. Σταματήστε αυτή την προπαγάνδα» είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

«Να συζητήσουμε ρεαλιστικές λύσεις για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Έχετε δίκιο ότι οι αυξήσεις στο diesel έχουν επίπτωση στην εφοδιαστική αλυσίδα. Μετράμε τις δυνατότητες μας και θα δούμε αν μπορούμε να εξαγγείλουμε κάτι και για το diesel κίνησης» συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Οκτωβρίου έκλεισε και η επιδότηση στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ