: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί σήμερα, στις 19:30, με τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες για την πανδημία και τα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Την εφαρμογή στην Αττική, τύπου Μαρτίου, από αύριο Τετάρτη, εισηγείται σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων η οποία συνεδρίασε εκτάκτως μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μετά την έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο πρωθυπουργικό γραφείο, «σήμερα θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα».

Κορονοϊός – lockdown στην Αττική: Σήμερα ανακοινώνονται τα ΝΕΑ μέτρα

Κορονοϊός – μεταλλάξεις: Χρειάζεται ο κόσμος νέα εμβόλια;

Μόσιαλος: Ποιό εμβόλιο προσφέρει προστασία και από τις νέες παραλλαγές του κορονοϊού

Κορονοϊός: Έρχονται ΝΕΑ μέτρα και σκληρό lockdown

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στο πακέτο των νέων μέτρων που προτείνουν οι ειδικοί περιλαμβάνεται το (δημοτικών και γυμνασίων) και των καταστημάτων, επέκταση της τηλεργασίας κ.ο.κ.

Στην έκτακτη σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα συζητήθηκαν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σήμερα τα κρούσματα κορωνοϊού που θα ανακοινωθούν από τον ΕΟΔΥ αναμένεται να είναι στα ύψη. Οπως προκύπτει με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο αριθμός των κρουσμάτων θα είναι ξανά τετραψήφιος και πολύ πιθανό να προσεγγίσουν τα 1.700 σε ολόκληρη την επικράτεια.