: Έντονη δυσφορία θα σχηματίσουν, η υγρασία, η σκόνη και ο καύσωνας όπως αναφέρει στο δελτίο καιρού, ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ο μετεωρολόγος ανέλυσε το κύμα με την έντονη ζέστη μέχρι την Κυριακή αλλά και τις υπόλοιπες συνθήκες του καιρού των επόμενων ημερών.

Όπως τόνισε ο Σάκης Αρναούτογλου χαρακτηριστικό του καιρού, εκτός από τις υψηλές θερμοκρασίες για τις οποίες έχει προειδοποιήσει η ΕΜΥ, θα είναι οι ασθενείς άνεμοι και η σκόνη στην ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, η μεταφορά σκόνης θα είναι πιο σημαντική στις ηπειρωτικές και δυτικές περιοχές.

Σε συνδυασμό, δε, με την αυξημένη υγρασία αναμένεται να προκαλέσουν και έντονο κύμα δυσφορίας.

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε, επίσης, τους κατοίκους της Θεσσαλίας, της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας για έναν δυνατό λίβα με τη μορφή βορειοδυτικού ανέμου από την Πέμπτη το μεσημέρι που θα συνεχιστεί Παρασκευή και Σάββατο για να εξασθενήσει την Κυριακή.

Το έκτακτο δελτίο της

Οι θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής που κινούνται προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι το Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδος.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από την Πέμπτη (24-06-2021) έως και την Κυριακή (27-06-2021) οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα κυμαίνονται περί τους 38 με 41 βαθμούς Κελσίου, χωρίς όμως να αποκλείεται σε ορισμένες περιοχές λόγω τοπικών συνθηκών και να τους ξεπεράσουν. Επισημαίνεται ότι το τετραήμερο Πέμπτης – Κυριακής θα σημειώσουν σταδιακή άνοδο και οι ελάχιστες θερμοκρασίες πάνω από τους 25 βαθμούς Κελσίου, σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά.

Ειδικότερα για την Αττική, οι μέγιστες θερμοκρασίες την Πέμπτη (24-06-2021) και την Παρασκευή (25-06-2021) θα φτάσουν τους 37 βαθμούς και το Σάββατο (26-06-2021) και την Κυριακή (27-06-2021) τους 38 βαθμούς Κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σύμφωνα με τα πρώτα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία η ζέστη πρόσκαιρα θα υποχωρήσει την ερχόμενη Δευτέρα (28-06-2021).

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ