με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με τους μετεωρολόγους να εκτιμούν ότι η αστάθεια θα επικρατήσει μέχρι και τα τέλη του Απριλίου.

Πέμπτη και Παρασκευή περιορίζεται η αστάθεια, ωστόσο το Σάββατο προβλέπεται ξανά άστατος ο καιρός.

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές της χώρας σήμερα σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού ενώ τα σημαντικότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται σήμερα Τρίτη στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα.

Ο καιρός στην Αττική θα είνα συννεφιασμένος με τοπικές βροχές από το απόγευμα κυρίως στα βόρεια του νομού, ενώ τα φαινόμενα θα είναι πιο ισχυρά αύριο Τετάρτη.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, άστατος αναμένεται να διατηρηθεί για τρίτη διαδοχική ημέρα ο καιρός στη χώρα την Τρίτη του Πάσχα 18 Απριλίου. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές της χώρας. Τα σημαντικότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα, ενώ πιθανή είναι η εκδήλωση τοπικών χαλαζοπτώσεων. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βόρεια ορεινά.

Στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας, είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, κυρίως στα βόρεια.

Στο νομό και στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα εκδηλώνονται βροχές κατά περιόδους, με πιθανότητα και για πρόσκαιρες καταιγίδες.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν, αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων κατά τα διαστήματα 06:00 – 09:00 και 12:00 – 15:00 (ώρα Ελλάδας) της Τρίτης του Πάσχα 18 Απριλίου.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ