: Η κακοκαιρία θα χτυπήσει και την Αττική, αφού σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων θα έρθουν χιόνια τα επόμενα 24ωρα,

Η πρόγνωση του καιρού

Οι σε περιοχές ανατολικά της Πίνδου που «βρέχονται» από το Αιγαίο θα είναι σύμφωνα με τη πλειονότητα των μετεωρολόγων αυτές που θα δοκιμαστούν από την κακοκαιρία των επόμενων ημερών, και ειδικά το Σαββατοκύριακο, που θα έχει ως κύριο χαρακτηριστικό το κρύο αλλά και τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις.

Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν, μάλιστα, ως δεδομένη και τη χιονόπτωση στην Αττική προς τα βόρεια του νομού με διαφορετικές εκτιμήσεις όσον αφορά τα υψόμετρα πάνω από τα οποία οι κάτοικοί τους θα δουν «άσπρη μέρα». Ήδη, πάντως, όποιος θέλει να δει χιόνια στην Αττική μπορεί να μετακινηθεί προς την Πάρνηθα όπου το έχει στρώσει για τα καλά.

Η αλλαγή του καιρού με χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο σε περιοχές ανατολικά της οροσειράς της Πίνδου – Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Εύβοια κτλ – αναμένεται από το βράδυ της Παρασκευής και κυρίως το Σαββατοκύριακο.

«Στην Αττική χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα και βοριάδες θα πνέουν στα 6-7 μποφόρ (8 στο Κάβο Ντόρο) ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 11-12 βαθμούς Κελσίου. Το κύμα της κακοκαιρίας θα σημειώσει εξασθένηση την Παρασκευή. Το Σαββατοκύριακο όμως θα έχουμε και νέο πιο ισχυρό κύμα με ισχυρούς βοριάδες χιόνια και κρύο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές με υψόμετρο από 800 μέτρα και πάνω» είπε στο Newsbomb ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός.

«Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα υπάρξουν μάλιστα περιοχές όπου τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους πολύ…. χαμηλά!!!» είναι η εκτίμηση του έμπειρου προγνώστη της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου.

«Θα πάμε με αρκετό κρύο μέχρι και τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει και στα βόρεια προάστια της Αττικής προς τα Βίλια με χιονοπτώσεις σε Θεσσαλία, Βοιωτία και Εύβοια» είπε το πρωί της Τρίτης ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Η κακοκαιρία (σ.σ. το Σαββατοκύριακο) θα αφορά τα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Χιονοπτώσεις στην Αττική θα έχουμε από τα 500-600 μέτρα και πάνω» είπε από την πλευρά της η μετεωρολόγος Χριστίνα Ρήγου.

Τα προγνωστικά στοιχεία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Dokari θέλουν ισχυρές χιονοπτώσεις να εκδηλώνονται στα ανατολικά προσήνεμα της χώρας, από τη Μαγνησία και νοτιότερα και μάλιστα, τα χιόνια να… κατηφορίζουν έως και τα 200 μέτρα υψόμετρα μέσα στην πόλη της Αθήνας (βόρεια και δυτικά προάστια).