Πολύ ζεστός ο καιρός για Δεκέμβριο. Ευχάριστη εξέλιξη στο . Τι έρχεται το αμέσως επόμενο διάστημα και τι είπε για τον καιρό ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος. Τι δείχνουν οι ;

Όπως τόνισε μιλώντας στο newsbomb, «Σήμερα και αύριο άνοιξη με υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή. Στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσουν μέχρι και τους 22 βαθμούς Κελσίου ενώ στη βόρεια Κρήτη με τους νοτιάδες πιθανόν να ξεπεράσουμε τους 25 βαθμούς. Στα βορειοδυτικά το Σάββατο θα έχουμε τοπικές βροχές και στο Ιόνιο καταιγίδες», είπε αρχικά.

Σχετικά με τις υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή εξήγησε ότι οφείλονται στη θερμή εισβολή από τα νότια, ένα φαινόμενο που έχει επαναληφθεί στο παρελθόν.

Η μεγάλη «βουτιά» της θερμοκρασίας – Μέχρι και 10 βαθμούς χαμηλότερη

Το σκηνικό του καιρού αλλάζει από την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου όπου η θερμοκρασία θα αρχίσει να υποχωρεί. Στην Αθήνα θα φτάνει μέχρι 19 βαθμούς και θα ξεκινήσουν οι βοριάδες στο Αιγαίο.

Δευτέρα και Τρίτη θα έχουμε επιστροφή στον χειμώνα με πολύ θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο. «Θα έχουμε και απαγορευτικά. Μεγάλη βουτιά της θερμοκρασίας», τονίζει ο μετεωρολόγος.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «στην Αθήνα την Τρίτη το θερμόμετρο θα φτάνει στο κέντρο της πόλης μόλις τους 13 βαθμούς. Στη βόρεια Ελλάδα οι θερμοκρασίες θα είναι αρνητικές. Λίγα χιόνια θα δούμε και στα ορεινά πιθανόν και της Εύβοιας».

Ο καιρός τις ημέρες των γιορτών

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο ο καιρός τα Χριστούγεννα θα είναι ήπιος. «Δεν θα δούμε έντονα φαινόμενα. Ο καιρός θα είναι ήπιος και θα υπάρχει καιρική ησυχία» εξήγησε.

Από την Τετάρτη 21/12 η θερμοκρασία θα ανέβει ξανά χωρίς ωστόσο να κάνει 20 βαθμούς αλλά 15-16.

Για την Πρωτοχρονιά δεν μπορούν ακόμα οι μετεωρολόγοι να γνωρίζουν πώς θα κινηθούν οι θερμοκρασίες καθώς είναι νωρίς.