– «Πάμε πλέον σε μια κυκλοφορία ανάλογη του Daniel» λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ειδικότερα,, όμως την τελευταία εβδομάδα του μήνα έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας, «μια κυκλοφορία ανάλογη του Daniel», όπως είπε στην πρόβλεψή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Θα πάμε με αρκετή ζέστη και από την Κυριακή το απόγευμα έρχεται μια πιο ψυχρή αέρια μάζα από την Κεντρική Ευρώπη, θα οργανώσει ένα κύμα κακοκαιρίας στην περιοχή της Ιταλίας και πάμε πλέον σε μια κυκλοφορία ανάλογη του Daniel που ζήσαμε πρόσφατα» είπε στο Open.

«Στην ίδια ένταση δεν θα είναι, όμως η κυκλοφορία θα θυμίζει τον σχηματισμό του ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού Daniel, που σημαίνει ότι θα σχηματιστεί πάλι μέσα στο Ιόνιο, θα αρχίσει να στροβιλίζεται για αρκετές ημέρες και η τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα είναι με κατά διαστήματα άσχημο καιρό, κακοκαιρία και πολλές βροχές. Και δυστυχώς οι βροχές αυτές θα απασχολήσουν και τις περιοχές της Θεσσαλίας» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο «δεν θα καθίσει για πολλές ημέρες στο Ιόνιο, σε αντίθεση με τον Daniel, θα βρει διέξοδο σιγά σιγά προς τα ανατολικά. Άρα θα σαρώσει το σύνολο της χώρας. Παρόλα αυτά όμως – και για την περιοχή της Θεσσαλίας – θα πέσει μεγάλος όγκος νερού».

Ο καιρός σήμερα

Τοπικές βροχές ή και μπόρες αναμένονται μεσημέρι και απόγευμα στα ορεινά, συγκεκριμένα στα κεντρικά και βόρεια, και πιθανόν πρόσκαιρα και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου. Σε ορεινές περιοχές στη Θεσσαλία και στη Μακεδονία, το μεσημέρι θα βρέξει, ενώ στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας πιθανόν να σημειωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες, μέχρι το απόγευμα σύμφωνα με τη Χριστίνα Ρήγου.\

Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, θα φτάσει το μεσημέρι τους 30 – 31 στα κεντρικά και βόρεια και 32 – 33 στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά. Έως 31 βαθμούς οι μέγιστες τιμές στο νότιο Αιγαίο, με περισσότερη δροσιά σε Κυκλάδες και βόρεια Κρήτη, όπου το θερμόμετρο θα φτάσει το μεσημέρι τους 26 – 27 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά μεταβλητοί, θα στραφούν σε δυτικούς 2 – 4 μποφόρ. Βοριάδες θα πνέουν στο Αιγαίο, με ένταση 3 – 5, τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα παραμείνει αίθριος, με λιακάδα και λίγη αραιή νέφωση μετά το απόγευμα. Η θερμοκρασία έως 31 βαθμούς Κελσίου, βοριάδες 2 – 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Στον Σαρωνικό θα στραφούν βαθμιαία σε μεταβλητούς.

Στη Θεσσαλονίκη αραιή συννεφιά προβλέπεται κατά τη διάρκεια της ημέρας και το μεσημέρι θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνή. Η θερμοκρασία έως 29 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν σε νότιες διευθύνσεις ασθενείς 2 – 3 μποφόρ.