– Ο μετεωρολόγος  του Open, σχολιάζοντας την δραματική κατάσταση που επικρατεί ανέφερε πως θα ακολουθήσουν κι άλλες τους επόμενους μήνες

Αναλυτικότερα, φθινόπωρο με επικίνδυνες κακοκαιρίες «βλέπει» ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης ενώ και η σημερινή ημέρα θα είναι αρκετά δύσκολη από πλευράς των ανέμων, κάτι που φαίνεται και από τον απαγορευτικό απόπλου από Ραφήνα, Πειραιά και Λαύριο.



Στο Αιγαίο αναμένονται άνεμοι έως και 9 μποφόρ ενώ δεν αναμένονται βροχοπτώσεις για σήμερα. Κάποιες βροχές ίσως εκδηλωθούν σε Κρήτη, Δωδεκάνησα και ορεινά της Εύβοιας, ενώ η υπόλοιπη χώρα θα έχει ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 26 με 28 βαθμούς, ενώ δεν αποκλείονται και τα 30άρια.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη καλές θα είναι οι συνθήκες σε Αττική και Θεσσαλονίκη, ενώ για τις επόμενες δύο ημέρες οι συνθήκες που θα επικρατούν θα είναι παρόμοιες.

Για τις επόμενες 10 μέρες δεν αναμένεται κάτι αξιόλογο. Ο μετεωρολόγος όμως, του Open, σχολιάζοντας την δραματική κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλία από την κακοκαιρία Daniel, ανέφερε πως θα ακολουθήσουν κι άλλες τους επόμενους μήνες. Στην πρόβλεψή του έκανε λόγο για «βαρύ φθινόπωρο».

«Φέτος το φθινόπωρο αναμένεται ότι θα είναι αρκετά βαρύ για τη χώρα μας. Και οι επόμενοι μήνες δεν αποκλείεται να δώσουν ισχυρές κακοκαιρίες», είπε.

«Κι αυτό γιατί έχει ξεκινήσει αρκετά νωρίς μια κάθοδος ψυχρότερων αέριων μαζών από τη Βόρεια Ευρώπη, είναι αρκετά θερμή η Μεσόγειος και άρα είναι αρκετά εύκολο να σχηματιστούν κακοκαιρίες και να δώσουν δυστυχώς άσχημα αποτελέσματα και για τη χώρα μας», τόνισε στη συνέχεια ο μετεωρολόγος.