Στα σκαριά το πρόγραμμα από το για αντικατάσταση των ηλεκτρικών θερμοσίφωνων με και πρόκειται να τρέξει προς το τέλος του χρόνου.

Πιο αναλυτικά, η στα νοικοκυριά που θα προχωρήσουν στην αλλαγή των , θα γίνει με χρηματοδότηση από το repowerEU, ύψους 60 εκατ. ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του gov.gr μέσα στον Δεκέμβριο.

Ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί οι δικαιούχοι και τα εισοδηματικά κριτήρια. Σύμφωνα με τον υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα, το πρόγραμμα αναμένεται να «τρέξει» με οδηγό το «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», με ανάλογα κριτήρια και προϋποθέσεις επιδότησης.

Υπενθυμίζεται, ότι στο πρόγραμμα ηλεκτρικών συσκευών, κάθε ενδιαφερόμενος υπέβαλε μία αίτηση για μία και μόνο κατοικία, η οποία είτε είναι η κύρια είτε η δευτερεύουσα και με ενεργή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα επιδοτήσει την αντικατάσταση θερμοσιφώνων ρεύματος με ηλιακούς, με το μέσο κόστος αγοράς τους να κυμαίνεται στα 800 με 1000 ευρώ.

Υπολογίζεται ότι περίπου 3,5 εκατομμύρια νοικοκυριά έχουν θερμοσίφωνες ρεύματος, ενώ η αντικατάστασή τους εκτιμάται ότι θα αποφέρει εξοικονόμηση ενέργειας 20%.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ