Στην ανάγκη εξεύρεσης μίας λύσης γρήγορα, σε ό,τι αφορά το κλείσιμο της αξιολόγησης, στάθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, σε ομιλία του στο Λονδίνο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κ. Χουλιαράκης ανέφερε ότι είναι καλύτερα να βρεθεί έστω και μία χειρότερη λύση τώρα, παρά μία καλύτερη σε πέντε μήνες.

Ο κ. Χουλιαράκης επέμεινε ότι η στάση της Ελλάδας είναι καθαρή, καθώς και ότι δεν χρειάζονται περισσότερα μέτρα, ενώ επεσήμανε ότι η ρίζα του προβλήματος είναι πόσο μεγάλη ελάφρυνση χρέους προτίθενται να δεχθούν η Γερμανία και οι Ευρωπαίοι εταίροι.

Είπε επίσης ότι δεν υπάρχει λογική να βρεθεί λύση σε πέντε μήνες, εκτιμώντας ότι αν δεν κλείσει η αξιολόγηση και πλησιάσει ο Ιούνιος, η χώρα θα μπει σε έναν κύκλο αβεβαιότητας, χωρίς να υπάρχει χρόνος να ανακάμψει.

Τόνισε δε ότι όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο, πιθανώς επιθυμούν να βρεθεί η Ελλάδα με την πλάτη στον τοίχο για να υπογράψει οτιδήποτε.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Reuters, ο κ. Χουλιαράκης επέμεινε ότι είναι ανάγκη η Ελλάδα να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για το χρέος της το συντομότερο, προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο να χρειαστεί να αρχίσει ξανά συζητήσεις με μια νέα ομάδα ευρωπαίων ηγετών, καθώς επίκειται μια σειρά κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων σε ευρωπαϊκές χώρες.

«Αυτό είναι ένας καλός λόγος για να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατόν παρά να παίξουμε το επικίνδυνο παιγνίδι της αναμονής για το αποτέλεσμα των εκλογών στις χώρες αυτές», εξήγησε ο κ. Χουλιαράκης.