, μείωση ενοικίου, , επιστρεπτέα προκαταβολή 5, αναστολές εργασίας, αναμένεται να αποτελέσουν τις επόμενες μέρες αντικείμενο υλοποίησης και ανακοινώσεων απο το κυβερνητικό επιτελείο καθώς το φαίνεται οτι όχι μόνο θα ισχύσει μέχρι 7 Δεκεμβρίου αλλά αναμένονται νέες σχετικές ανακοινώσεις ανάλογα με τις εισηγήσεις των λοιμοξιολόγων.

Με το lockdown να έχει ήδη παραταθεί μέχρι τουλάχιστον τις 7 Δεκεμβρίου και τα αντίστοιχα μέτρα να είναι σε ισχύ καθώς επίσης και την εντελώς αβέβαιη επανέναρξη της αγοράς στις 7 Δεκεμβρίου αναμένονται μία σειρά από μέτρα που η κυβέρνηση θα ανακοινώσει το προσεχές διάστημα.

– Αναστολές εργασίας

Μία σειρά μέτρων αναμένεται να ανακοινωθούν μεσα στην βδομάδα με σκοπό την στήριξη των επιχειρήσεων καθώς και των εργαζομένων. Δεδομένο θεωρείται οτι θα ισχύσει το για το μήνα Δεκέμμβριο σε αναλογία με τις ημέρες αναστολής εργασίας, για όσους εργαζόμενους δηλωθούν σε αναστολή. Διευκρινίσεις θα δοθούν για τις κλειστές και τις πληττόμενες επιχειρήσεις ανάλογα με τον ΚΑΔ καθώς και για τις προθεσμίες για να δηλωθούν οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων σε αναστολή.

Παράλληλα με το που θα ισχύσει και για το Δεκέμβρη αναμένεται και ανακοίνωση σχετικά με την μείωση ενοικίου που θα ισχύσει για τις επιχειρήσεις με την ίδια λογική με τον μήνα Νοέμβριο.
Η πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού το επίδομα 800 ευρώ που αφορά του μήνα Δεκέμβριο και πάλι θα προηγηθεί για τις κλειστές επιχειρήσεις με τις πληττόμενες να πληρώνονται μετά περίπου γύρω στα Φωτα
Ακόμη η αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων καθώς και τα αναμένεται να πάρουν παράταση και αυτά με τη σειρά τους για τον Ιανουάριο του 2021.

Τέλος αναμένεται η να τρέξει το Δεκέμβριο με τα ίδια κριτήρια με την 4 και με σημείο αναφοράς τον αριθμό εργαζομένων κατά την 1 Οκτωβρίου
Για την επιστρεπτέα προκαταβολής 5,  ήδη ο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έχει δηλώσει ότι αυτή θα δοθεί τον Ιανουάριο με συμπερίληψη των στοιχείων του Δεκεμβρίου και με μη επιστροφή του 50% (όπως και στην επιστρεπτέα 4). «Ήδη έχει φτάσει ο Δεκέμβριος και γίνεται η χρηματοδότηση του 4ου κύκλου» ανέφερε, και επανέλαβε ότι θα συνεχιστεί και το 2021 το μέτρο, με το συνολικό ύψος των μέτρων στήριξης το 2021 να φτάνει προς το παρόν στα 7,5 δισ. ευρώ.Ποιοί θα πάρουν έκτακτη επιχορήγηση εορτών

Επίσης, υπήρχε μια εκκρεμότητα, από το Μάιο το 2019, για σημερινούς συνταξιούχους, οι οποίοι δεν πήραν , όταν πήραν το προεκλογικό επίδομα του ΣΥΡΙΖΑ.

Έκτακτη ενίσχυση θα λάβουν 105.818 συνταξιούχοι τις επόμενες δύο ημέρες, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Ο αρμόδιος υπουργός διευκρίνισε ότι θα πραγματοποιηθεί εμβόλιμη πληρωμή σε 105.818 συνταξιούχους, με την οποία θα τους καταβληθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση που τους οφειλόταν από τον Μάιο του 2019, καθώς, όπως είπε, εκείνο το διάστημα δεν είχε εκδοθεί η σύνταξή τους.

«Επιδίωξή μας, μαζί με τη διοίκηση του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), είναι να κλείσουμε κάθε εκκρεμότητα του παρελθόντος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

ΟΑΕΔ Επίδομα 400 ευρώ: Διαδικασία αιτήσεων –  Δικαιούχοι