«Στη δίνη παρατεταμένης αφρικανικής ζέστης εισέρχεται η χώρα – Προειδοποίηση για νέο κύμα στέλνει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, που θα έχει παρατεταμένη διάρκεια και αναμένεται να πλήξει την Ελλάδα από την Τετάρτη.

Προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας!

– Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν

– Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες

– Δεν αφήνουμε ποτέ τα ζωάκια μας μέσα σε αυτοκίνητο, έστω κι αν επιστρέψουμε σε 2 λεπτά καθώς αυτό πολύ γρήγορα θα έχει μετατραπεί σε φούρνο. Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι ένα ανοιχτό παράθυρο ή ένα σκίαστρο στο τζάμι προστατεύει το ζώο από τις συνέπειες της ζέστης».

Δείτε την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό έως και τη Δευτέρα 2 Αυγούστου, μέρα που θα επικρατήσει λίβας στα ηπειρωτικά, στη γκάλερι.