Επίδομα γέννας: Χωρίς αίτηση η καταβολή του στις νέες μητέρες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔24/12/2019 - 09:14 | Author: Newsroom Ipaidia

:Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για το 2019, ήταν το επίδομα γέννας των 2.000 ευρώ. Εκτιμάται ότι θα καλύπτει τουλάχιστον 80.000 νεογέννητα κάθε χρόνο, ενώ η διαδικασία θα είναι αυτόματη, χωρίς να χρειάζεται η υποβολή .

Μόνο τα υψηλά εισοδήματα εξαιρούνται από το επίδομα γέννας

Το επίδομα γέννας δε φορολογείται, ούτε κατάσχεται για χρέη σε Δημόσιο και τράπεζες. Το εισοδηματικό όριο είναι 70.000 ευρώ για τα ζευγάρια, 60.000 ευρώ για μονογονεϊκές οικογένειες και προσαυξάνεται κατά 10.000 ευρώ για κάθε υφιστάμενο παιδί. Αναγκαία προϋπόθεση είναι η νόμιμη και μόνιμη παραμονή στην Ελλάδα από 2012, ενώ δικαιούχος του επιδόματος θεωρείται η μητέρα.

: Ευρύτερο σχέδιο για το δημογραφικό

«Το επίδομα γέννησης είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για το δημογραφικό, ενός σχεδίου που συμπληρώνεται από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς».

Μέτρα στήριξης των οικογενειών

Εκτός από το επίδομα γέννας, για τη στήριξη των οικογενειών αυξάνεται από την Πρωτοχρονιά το αφορολόγητο για κάθε παιδί, μειώνεται ο ΦΠΑ στα βρεφικά είδη, ενώ καταργείται και ο Φόρος Πολυτελείας για τα ΙΧ των πολύτεκνων.

Μπλοκάκι με μονόγραμμα το δώρο Μητσοτάκη στους υπουργούς

Τους υπουργούς περίμενε μια μικρή έκπληξη , αφού ο καθένας βρήκε στη θέση του στο στρογγυλό τραπέζι ένα μαύρο μπλοκάκι, με το μονόγραμμά του. Με αυτό το δώρο ο Πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ότι μπορεί να έρχονται γιορτινές ημέρες, αλλά δεν υπάρχει περιθώριο χαλάρωσης.

Επίδομα γέννας: Πώς θα δίνεται το επίδομα των 2000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται – Προϋποθέσεις

ΚΕΑ, Επίδομα Παιδιού Α21, Επίδομα Γέννας: Τι θα ισχύσει από το 2020  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: