Σήμερα  Τρίτη θα αναρτηθούν τα για τον . Ποιοί θα πληρώσουν χαμηλότερο και ποιοί αυξημένο.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Σταϊκούρας, το 80% των πολιτών  θα πληρώσουν χαμηλότερο , το 13% θα πληρώσει τον ίδιο και ένα μικρό ποσοστό -περίπου 7 με 8%- θα πληρώσει αυξημένο , στις περιοχές που καταγράφεται μεγάλη αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

«Ενώ δηλαδή ο πλούτος των πολιτών αυξάνει, η συνολική φορολόγηση του πλούτου του μειώνεται ακόμη περισσότερο» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Σχετικά με την πορεία της οικονομίας φέτος, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι θα υπάρξουν κάποιες αναταραχές, ωστόσο, θα παρουσιάσει ανάπτυξη κατά 3,1%.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ικανοποιητική την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, υπογράμμισε ωστόσο ότι το σημαντικότερο πρόβλημα θα είναι ο πληθωρισμός, ο οποίος εκτίμησε ότι θα ανέλθει στο 5,6%, υψηλότερος δηλαδή από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Από την μέχρι τώρα εκκαθάριση περίπου 600.000 φορολογικών δηλώσεων, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι ένα πολύ μικρό κομμάτι επιβαρύνεται φέτος.

Ερωτηθείς για την επενδυτική βαθμίδα, ανέφερε πως είναι κάτι το εφικτό και η κυβέρνηση αγωνίζεται για την επίτευξή της το 2023.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία θα συζητηθεί στο Eurogroup στις 16 Ιουνίου όπου και θα ληφθεί η απόφαση.