: Ποιά είναι τα σχέδια του αναφορικά με τους διορισμούς.

Πιο συγκεκριμένα, η υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι πρώτο μέλημα της κυβέρνησης ήταν η πρόσληψη εκπαιδευτικών, καθώς δεν είχε γίνει καμία τα προηγούμενα 12 χρόνια. «Φανταστείτε μια δεξαμενή η οποία άδειαζε, αλλά δεν υπήρχε καμία ανατροφοδότηση. Η κυβέρνηση μας τον πρώτο χρόνο έκανε 4.500 μόνιμους διορισμούς στην ειδική αγωγή και ένα χρόνο μετά 11.700 μόνιμους στην γενική εκπαίδευση. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών προχωράμε και σε άλλους για να επενδύσουμε πρώτα απ’ όλα σε ό,τι πιο πολύτιμο έχει η εκπαίδευση, το ανθρώπινο δυναμικό»

Επίσης, η κ. Κεραμέως είπε πως «Με 166 νέα προγράμματα σπουδών με διπλάσια πρότυπα και πειραματικά σχολεία, με 16.200 μόνιμους στην εκπαίδευση όταν δεν έγιναν διορισμοί για δεκαετίες, με κουπόνια για αγορά εξοπλισμού, με αναβαθμισμένη επαγγελματική κατάρτιση και εκπαίδευση, για πρώτη φορά με πρότυπα επαγγελματικά λύκεια, με πανεπιστήμια εξωστρεφή με αξιολόγηση παντού, με ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών» .

Μακρή για διορισμούς

Καταγράφηκε ρεκόρ με 16.184 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών την τελευταία διετία και 43.746 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού κατά το τρέχον σχολικό έτος.

Σύντομα θα προχωρήσει το υπουργείο και σε άλλους μόνιμους εκπαιδευτικών, ώστε και τα εκπαιδευτικά κενά να ελαχιστοποιηθούν και όσοι υπηρετούν ως αναπληρωτές να μην είναι για πάντα αναπληρωτές.