Έκτακτο επίδομα για εργαζόμενους – Ποιούς αφορά – Πότε θα καταβληθεί

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔13/11/2020 - 11:17 | Author: Newsroom Ipaidia

για εργαζόμενους: Δείτε αναλυτικά ποιά είναι τα πιθανά σενάρια, ποιούς αφορούν και πότε αναμένονται οι πληρωμές για το έκτακτο επίδομα.

Έκτακτο για εργαζόμενους: Τα πιθανά σενάρια

Με την κατάθεση του νέου Προϋπολογισμού την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου αναμένεται να αποκαλυφθούν οι προθέσεις της κυβέρνησης για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση που προανήγγειλε την Πέμπτη στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως όλα δείχνουν, το κονδύλι που θα καθοριστεί θα κατευθυνθεί στον . Θα διατεθεί εξ ολοκλήρου πριν την 31η Δεκεμβρίου και σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογα με το ύψος του, οι δικαιούχοι που θα επιλεγούν μπορεί να είναι:

Ιδιωτικοί υπάλληλοι με μισθό άνω των 534 ευρώ και έως 1.000 ευρώ καθαρά, που έχουν βγει σε αναστολή. Η κατηγορία κινδυνεύει να λάβει μειωμένο , καθώς οι μέρες της αναστολής θα υπολογιστούν με μισθό 534 ευρώ.

Για να μη χάσουν τα δικαιώματά τους, το κράτος θα πρέπει να τους επιδοτήσει αναλογικά για ποσό μεγαλύτερο από 18 ευρώ την ημέρα. Λόγω του μεγάλου αριθμού εργαζομένων σε αναστολή, το κονδύλι μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει και τα 200 ή 300 εκατ. ευρώ.

Αν το διαθέσιμο κονδύλι είναι μικρότερο, τότε μπορεί οι ιδιωτικοί υπάλληλοι σε αναστολή με μισθό 534-1000 ευρώ να λάβουν ένα , αντί πλήρους δώρου Χριστουγέννων. Μισθωτοί άνω των 1.000 ευρώ καθαρά ενδέχεται να μην επιδοτηθούν, γιατί αυτοί θα έχουν από 1/1 του νέου έτους αύξηση μισθού λόγω κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, για εισοδήματα 12.000 ευρώ και άνω.

Έκτακτο επίδομα μπορεί να δοθεί και σε ελεύθερους επαγγελματίες, αυταπασχολούμενους ή αγρότες, αν και εφόσον δεν έχουν λάβει κανένα άλλο βοήθημα παρότι πλήττονται –πχ λόγω ΚΑΔ κ.λπ.

Από την άλλη, συνταξιούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι που δεν υπέστησαν απώλειες αποδοχών λόγω κορωνοϊού, δεν φαίνεται πιθανό να λάβουν την ενίσχυση. Όσοι όμως έχουν δάνεια, ασχέτως αν εργάζονται στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα, θα ωφεληθούν από το πάγωμα πλειστηριασμών που θα επεκταθεί για τουλάχιστον 2 μήνες ακόμα, με τροπολογία που θα περιληφθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Επίδομα θέρμανσης 2020: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις - Όλες οι λεπτομέρειες

Πότε θα πληρωθεί το επίδομα 800 ευρώ και το δώρο Χριστουγέννων 2020

newmoney.gr • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: