– Ασταθείς αέριες μάζες που έρχονται από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν επιδείνωση του κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια από αύριο το μεσημέρι έως αργά το απόγευμα της Πέμπτης με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Αύριο στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας.

Την Πέμπτη:

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως Χαλκιδική).
Στη Θεσσαλία (κυρίως στα δυτικά τμήματά της) και τις Σποράδες.
Στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), τη βορειοανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια.

Μαρουσάκης: Σε ποιες περιοχές χρειάζεται ετοιμότητα

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη χρειάζεται ετοιμότητα και προσοχή γιατί τα προγνωστικά στοιχεία θέλουν να πέφτει μεγάλος όγκος νερού σε μικρό χρονικό διάστημα, ενώ θα πέσει και χαλάζι και επικίνδυνοι κεραυνοί.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα επιμείνει στους 37-39 βαθμούς.
Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Η θερμοκρασία θα πέσει τις επόμενες μέρες κατά 5-8 βαθμούς και καθώς θα συγκρουστούν δύο αέριες μάζες, θα δημιουργηθεί έντονη αστάθεια που θα φέρει μπόρες και καταιγίδες αργά το απόγευμα, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και κεραυνούς.

Τα φαινόμενα αύριο, Τετάρτη, εξαπλώνονται στα κεντρικά τμήματα της χώρας, προς την περιοχή της Μακεδονίας, της Θράκης και της Ηπείρου αλλά και την Πελοπόννησο ενώ αργά το απόγευμα θα φτάσουν και στην Αττική.

Πιο επικίνδυνη ημέρα η Πέμπτη

Η Πέμπτη θα είναι η πιο επικίνδυνη ημέρα καθώς στο σύνολο του ηπειρωτικού κορμού θα έχουμε μπόρες και ισχυρά επικίνδυνες καταιγίδες. Από την Παρασκευή εκτονώνεται το κύμα αστάθειας και θα επικρατήσουν τα μελτέμια και οι υψηλές θερμοκρασίες.

Το Σαββατοκύριακο θα βελτιωθεί ο καιρός αλλά θα επικρατούν δυτικοί βοριάδες που σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες θα ανεβάσουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ