Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας με ειδική πρόσκληση καλεί τους υποψήφιους να κάνουν αίτηση για να προσληφθούν με τρίμηνες για να καλύψει μ΄αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο λειτουργικά κενά που προκύπτουν « για λόγους συναφείς με τη μετάδοση και διασπορά του κορονοιού». Προβλέπεται δια ζώσης διδασκαλία και μάλιστα όχι μόνο πλήρους αλλά και μειωμένου ωραρίου!

Πρωτοβουλία Αναπληρωτών – Ωρομισθίων

Χωρίς ντροπή καλούν τους αναπληρωτές να μετακομίσουν για ένα τρίμηνο, να βρουν σπίτι για ένα τρίμηνο, να «απασχοληθούν» για ένα τρίμηνο και μετά να τους δείξουν ξανά την πόρτα της ανεργίας, έχοντας χάσει μάλιστα και τη δυνατότητα να βγουν στο ταμείο ανεργίας, αν δεν ανανεωθεί η σύμβασή τους ή αν δεν τους πάρουν με νέα. Για άλλη μία φορά, γεμίζουν με ανασφάλεια και διλήμματα τους αναπληρωτές, λες και δε μας έφταναν η ανασφάλεια και τα διλήμματα που ήδη είχαμε! Τι να δηλώσουμε, ποιες περιοχές, μακριά ή κοντά στην οικογένειά μας!

Μάλιστα, απ΄ όλη αυτή τη διαδικασία αποκλείουν και τους συναδέλφους που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου. Μόνο οι «υγιείς», οι μη εγκυμονούσες κ.λ.π. μπορούν να κάνουν αίτηση, ενώ σ΄ αυτούς που θα προσληφθούν πετάνε το τυράκι των παραπάνω μορίων ανά μήνα.

Φαίνεται πλέον καθαρά πως η καταστρατήγηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων δεν έχει τέλος. Όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων υπηρέτησαν τη στρατηγική των ελαστικών σχέσεων εργασίας, αντιμετωπίζοντας τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους(Παιδεία, Υγεία κλπ) ως αναλώσιμους, χτύπησαν και χτυπούν ανελέητα το δικαίωμά μας στη σταθερή και μόνιμη δουλειά!

Πανηγύριζε στα κανάλια η Κεραμέως ότι εξασφάλισε περισσότερα κονδύλια για προσλήψεις αναπληρωτών. Όλοι οι αναπληρωτές της απαντάμε:

Τέτοιες προσλήψεις είναι μακριά από τις ανάγκες τις δικές μας και των μαθητών μας! Δε συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα! Απαιτούμε εδώ και τώρα τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών!

Συνεχίζουμε, οργανωμένοι στα σωματεία μας, ενωμένοι, να διεκδικούμε το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, τη ζωή που μας αξίζει!!