Το Μαξίμου θα εισηγηθεί στην να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο επιλέγει τραγούδι για την .

Το θέμα με τη συμπεριφορά της Μαρίνας Σάττι στη Eurovision με τα προσποιητά χασμουρητά της την ώρα που μιλούσε η Ισραηλινή τραγουδίστρια, φαίνεται πως δεν έχει λήξει.

Όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, το θέμα πλέον περνάει σε άλλο επίπεδο γίνεται πλέον πολιτικό. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν ασχολήθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά μόνον το Μαξίμου.

Σφόδρα λοιπόν ενοχλημένο είναι το Μέγαρο Μαξίμου (καθώς και το υπουργείο Εξωτερικών) για την Μαρίνα Σάττι που θέλησε να κάνει δική της εξωτερική πολιτική, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη να επανέρχεται χθες στο ζήτημα και να δηλώνει ευθέως ανάμεσα στα άλλα: «αυτό που θέλω να πω ως προσωπικό σχόλιο, όταν κάποιος ―και αυτό δεν έχει να κάνει με πολιτικές θέσεις― εκπροσωπεί μια χώρα, ακόμα και σ’ έναν μουσικό διαγωνισμό, ταξιδεύει με έξοδα του Έλληνα φορολογούμενου, πρέπει να προσέχει τη συμπεριφορά του. Τη δημόσια εικόνα του και τη συμπεριφορά του γενικότερα».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το Μαξίμου δεν αφήνει το θέμα να ξεχαστεί. Πέραν της μεταφοράς της δυσφορίας του προς την διοίκηση της ΕΡΤ, προτίθεται να εισηγηθεί ώστε ο θεσμός της εγκρίσεως του τραγουδιού να γίνεται πλέον με ψηφοφορία του κοινού και όχι με… απευθείας ανάθεση που κάνει τώρα (δηλαδή κάνει ό,τι θέλει) η ΕΡΤ.