Δώρο Χριστουγέννων 2020: Σε δόσεις οι πληρωμές – Τι ισχύει για όσους είναι σε αναστολή

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔10/12/2020 - 10:22 | Author: Ρούσσου Ασημίνα
Τελευταία τροποποίηση στις 10/12/2020 - 10:29

Δώρο Χριστουγέννων: Πώς θα καταβληθεί το στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που τέθηκαν σε αναστολή η εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ λόγω της πανδημίας.

Δώρο Χριστουγέννων: Πόσα λεφτά θα πάρουν όσοι είναι σε αναστολή

Με την υπουργική απόφαση που εκδόθηκε  καθορίζεται η διαδικασία υποβολής των στοιχείων στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ μέσω των ΑΠΔ καθώς και ο τρόπος που θα καταβληθεί τόσο το τμήμα του δώρου που θα επιβαρύνει τους όσο και το τμήμα του δώρου που θα επιβαρύνει το κράτος.

Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να καταβάλουν έως τις 21 Δεκεμβρίου το τμήμα του Δώρου για το διάστημα εκείνο κατά το οποίο οι εργαζόμενοι εργάστηκαν κανονικά από το Μάιο έως το Δεκέμβριο με βάση τον ονομαστικό τους μισθό. Από την άλλη, το υπουργείο Εργασίας θα καταβάλει από τις 21 Δεκεμβρίου το τμήμα του Δώρου που αναλογεί στους μήνες κατά τους οποίους οι εργαζόμενοι είχαν τεθεί σε αναστολή. Το τμήμα του δώρου θα υπολογιστεί με βάση την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ για το Νοέμβριο και με βάση τα 534 ευρώ για τους υπόλοιπους μήνες.

Το υπουργείο θα συλλέξει τα στοιχεία των εργαζόμενων σε αναστολή στις κλειστές και πληττόμενες από το σύστημα «Εργάνη».

Δώρο Χριστουγέννων - Πληρωμές: Τι ισχύει για όσους είναι σε αναστολή

Ωστόσο δεν είναι δυνατή λόγω χρονικής στενότητας η επεξεργασία των στοιχείων για τους εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή το μήνα Δεκέμβριο. Γι αυτό το λόγο το τμήμα του Δώρου που αντιστοιχεί στο Δεκέμβριο θα καταβληθεί στους εργαζόμενους τον Ιανουάριο. Ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης έχει δηλώσει ότι επιδίωξη του υπουργείο είναι να καταβληθεί στους εν λόγω εργαζόμενους το υπόλοιπο δώρο με εμβόλιμη πληρωμή από τις 12 Ιανουαρίου.

 

Δώρο Χριστουγέννων 2020: Πότε και πώς θα γίνουν οι πληρωμές

Δώρο Χριστουγέννων - Πληρωμές: Τι ισχύει για όσους είναι σε αναστολή  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: