: Μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, δηλαδή μέχρι την Παρασκευή 28 Ιουλίου, θα πρέπει να έχουν βγει τα οριστικά αποτελέσματα, ούτως ώστε να αρχίσει να «τρέχει» το πρόγραμμα από 1η Αυγούστου.

Αναλυτικότερα, σε αυτό το στάδιο, γίνεται η διαδικασία επιχειρεί να την ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατόν.

Συνολικά, θα δοθούν 25.000 voucher με τον συνολικό προϋπολογισμό του προγράμματος να ανέρχεται σε 3 εκατ. ευρώ.

Εφόσον είστε δικαιούχοι, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το voucher διακοπών του ΕΦΚΑ μέσα στους επόμενους 12 μήνες, ενώ προβλέπεται από μία έως και έξι διανυκτερεύσεις σε όλες της περιοχές της Ελλάδας ανεξαιρέτως. Η συγκεκριμένη Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού καλύπτει διαμονή, ακτοπλοϊκή μετάβαση και επιστροφή.

Ωστόσο, εάν επιλέξετε να κάνετε τις διακοπές σας σε κάποιες από τις παρακάτω περιοχές, τότε θα επωφεληθείτε με έως και 12 διανυκτερεύσεις:

στα νησιά Λέσβου, Χίου, Λέρου, Κω και του νομού Έβρου, είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις.
στη Σάμο και τους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου- Λίμνης – Αγ. Άννας του Ν. Ευβοίας, είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις.

 

Η ΔΥΠΑ δεν ενημερώνει με SMS ή email τους οριστικούς δικαιούχους, επομένως θα πρέπει να μπαίνετε στην πλατφόρμα της ΔΥΠΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ για να δείτε αν τα στοιχεία σας είναι στους πίνακες.

Κατά τη διαδικασία ελέγχου αποκλείονται όσοι:

δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα
δεν αποδεικνύεται ότι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα, επειδή δεν έχουν ακολουθήσει τη διαδικασία υποβολής της αίτησης, όπως αυτή περιγράφεται στην ενότητα Β’ του παρόντος, και δεν έχουν συμπληρώσει ορθά όλα τα απαιτούμενα πεδία της αίτησης
δεν προκύπτει ταύτιση του περιεχομένου της αιτήσεώς τους με τα αυτεπαγγέλτως αναζητηθέντα στοιχεία/ τα δικαιολογητικά συμμετοχής
δεν έχουν επισυνάψει όλα τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά, όταν αυτό απαιτείται.

Στα προσωρινά αποτελέσματα οι συμμετέχοντες έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΔΥΠΑ μία και μόνο ένσταση εντός τριών ημερών από την επομένη ημέρα της δημοσιεύσεώς τους. Υποβολή ενστάσεων μετά τη λήξη της προθεσμίας δεν είναι δυνατή. Οι συμμετέχοντες που καταθέτουν ηλεκτρονική ένσταση προκειμένου να αξιολογηθεί σωστά η ένστασή τους οφείλουν:

να αναφέρουν σαφώς τον λόγο της ένστασης και σε συνάφεια με τον λόγο απόρριψης (π.χ. εσφαλμένη μοριοδότηση, πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής κ.ο.κ)
να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας στην ένστασή τους με ηλεκτρονική σάρωση δικαιολογητικά αποδεικτικά αυτών. Ο τρόπος που αποδεικνύεται η πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής και των κριτηρίων μοριοδότησης περιγράφεται αναλυτικά στο Παράρτημα του 2ου Μέρους, το οποίο πρέπει να συμβουλεύονται οι δικαιούχοι για τη σωστή κατά περίπτωση επισύναψη των δικαιολογητικών.
Η επισύναψη δικαιολογητικών απαιτείται σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν αφορά σε αυτεπαγγέλτως αναζητηθέντα στοιχεία, όπως αυτά της φορολογικής δήλωσης. Να σημειωθεί ότι ενστάσεις που δεν υποβάλλονται μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ιστοτόπου της Δ.ΥΠ.Α δεν εξετάζονται.