Ολοένα και πιο πολλές πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση του 14χρονου Μάκη.

«Μακάρι να σωθούν άλλα παιδιά, το δικό μας έφυγε. Μακάρι να σωθούν άλλα παιδιά…». Είναι τα πονεμένα λόγια της θείας του 14χρονου, που ξημερώματα Σαββάτου βρέθηκε απαγχονισμένος στο δωμάτιό του από την μητέρα του.

«Ήταν ένα παιδί γεμάτο ζωή, γεμάτο χαρά. Ήταν αθλητής, έκανε πάλη, όλα καλά. Ήσυχο παιδί, πανέξυπνο παιδί, γελαστό παιδί, όλα καλά», συμπλήρωσε η θεία του νεαρού μαθητή.

Η οικογένεια του 14χρονου βρίσκεται στο σκοτάδι για τα αίτια που οδήγησαν τον νεαρό μαθητή στο απονενοημένο, με τους συμμαθητές του να καταγγέλλουν ότι ζούσε έναν εφιάλτη στο σχολείο από ομάδα ανήλικων που τον κακοποιούσε και τον είχε απειλήσει ακόμα και με μαχαίρι.

Ο 14χρονος που ήταν και αθλητής πάλης, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συμμαθητών του ζούσε έναν εφιάλτη, αλλά φοβόταν να εκμυστηρευτεί τα όσα βίωνε στους συγγενείς του. Κάνεις από την οικογένεια του δεν γνώριζε ότι ο το παιδί βίωνε μια καθημερινή κόλαση.

«Εμείς δεν ξέρουμε τίποτα. Αν ξέραμε, θα το αφήναμε έτσι το παιδί; Δε θα το προστατεύαμε; Την παραμονή το βράδυ, την Παρασκευή ήταν πολύ χαρούμενος που θα πήγαιναν στους αγώνες την άλλη ημέρα. Πολύ χαρούμενο το παιδί. Δεν ξέρουμε τίποτα», είπε η θεία του 14χρονου.

 Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες συμμαθητών του

Ωστόσο, μαθητές του γυμνασίου αναφέρουν ότι οι καθηγητές γνώριζαν και δε έκαναν τίποτα, ενώ τα φαινόμενα μπόουλινγκ στο σχολείο είναι ένα καθημερινό φαινόμενο.

Απαντήσεις ψάχνει η οικογένεια του 14χρονου για τι συνέβαινε στο σχολείο και αν γνώριζαν οι καθηγητές, με τη θεία του 14χρονου να κάνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να μιλήσει, για να βγει η αλήθεια στο φως.

«Ακούσαμε ότι τα παιδιά καταγγέλλουν ότι το ξέρει και ο γυμνασιάρχης, το ξέραν και οι καθηγητές, το ξέραν όλοι αυτοί. Αυτοί μπορεί να ξέρουν, εμείς δεν ξέραμε τίποτα. Ρωτήστε αυτούς και ψάξτε τα σχολεία. Να μάθουμε κεμείς της αλήθεια και αν ισχύουν αυτά που λένε».

«Αν πάθω κάτι τι θα κάνετε;»
Συγκλονίζει φίλος του 14χρονου που αναφέρει ότι πριν λίγους μήνες, αν και το αγόρι φαινόταν γενικά χαρούμενος του έκανε περίεργες ερωτήσεις, όπως τι θα κάνει αν ο ίδιος φύγει από τη ζωή.

«Με είχε ρωτήσει ‘αν θα πάθω κάτι τι θα κάνετε’ και του είπα μη λες χαζομάρες».

Δίπλα από το άψυχο σώμα του, βρέθηκε το κινητό του και εξετάζεται αν πράξη του αυτή είναι αποτέλεσμα συμμετοχής του σε μια «πρόκληση» του TikTok, που ονομάζεται «blackout challenge» ή αλλιώς «πρόκληση συσκότισης», καθώς ενδέχεται ο 14χρονος να έχει βιντεοσκοπήσει όσα έγιναν λίγα λεπτά πριν το θάνατο του.

«Αυτά τα λένε τα παιδιά, αλλά τα παιδιά μπορεί να λένε οτιδήποτε, δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη, το θέμα είναι η ουσία, να ψάξουμε την ουσία. Πρέπει να ψάξουμε πιο βαθιά… αν είναι αυτοκτονία, ή αν είναι ατύχημα ή αν είναι οτιδήποτε, γιατί δεν το ξέρουμε. Κρατάμε μια απόσταση μέχρι να βγει μια επίσημη ανακοίνωση», δήλωσε ο γυμνασιάρχης του σχολείου στο οποίο πήγαινε ο 14χρονος.