ΑΣΕΠ: Πότε ξεκινούν οι πανελλήνιες εξετάσεις για προσλήψεις στο Δημόσιο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔17/12/2020 - 20:50 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 18/12/2020 - 14:00

:  «Επιταχύνεται η διαδικασία προσλήψεων στο Δημόσιο» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον 4ο Ψηφιακό Διάλογο (Digital Dialogue)

- Όλα τα ΝΕΑ

Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών σκιαγράφησε τις αλλαγές στη διαδικασία προσλήψεων στο δημόσιο με τις νέες ρυθμίσεις στο . "Η κεντρική ιδέα είναι ότι με την παρέμβαση που κάνουμε, η οποία αποτελεί σπουδαία μεταρρύθμιση στο θεσμικό πλαίσιο της χώρας, επιταχύνεται η διαδικασία προσλήψεων στο ελληνικό κράτος" και δεύτερον, "στοχεύουμε στην απόλυτη αξιοκρατία" είπε χαρακτηριστικά.

Αποκρυσταλλώνοντας περαιτέρω το στίγμα των νέων ρυθμίσεων στο , υπογράμμισε πως το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Κι αυτό γίνεται, όπως εξήγησε, με την καθιέρωση του γραπτού διαγωνισμού, αξιοπιστίας και εγκυρότητας αντίστοιχης αυτής των για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως σημείωσε.

Επίδομα 800 ευρώ: Ποιοί και γιατί δεν πληρώθηκαν

"Θα ξέρουν όλοι ότι θα εξετάζονται στις επιστημονικές γνώσεις και στις αναγκαίες επαγγελματικές δεξιότητες και στην αναγκαία ψυχολογική συμπεριφορά που θα πρέπει να έχουν με κριτήριο με το ποια θέση θα υπηρετήσουν" αποσαφήνισε.

Αναδεικνύοντας τη σημασία της αλλαγής αυτής, τη χαρακτήρισε πολύ μεγάλη παρέμβαση με ιστορικό αποτύπωμα και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι κατά την εφαρμογή του σχετικού νόμου (πρώτη περίοδος εφαρμογής το 2022) θα αλλάξουν τα δεδομένα του ελληνικού κράτους.

Θεοδωρικάκος για ΝΕΟ ΑΣΕΠ: Αξιοκρατία στις προσλήψεις στο Δημόσιο με το γραπτό διαγωνισμό  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: