. Οι προκηρύξεις αυτές αφορούν τόσο τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού όσο και υποψηφίους που δεν πέτυχαν ή δεν συμμετείχαν στη 2Γ/2023.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες του workenter, οι δύο διαγωνισμοί δεν αποκλείεται να δημοσιευτούν με διαφορά λίγων ημερών ο ένας απ΄ τον άλλον ή (ακόμη και) σχεδόν «ταυτόχρονα».

: Ποιες είναι οι δύο προκηρύξεις

Με βάση το νεώτερο πλάνο του ΑΣΕΠ, οι προκηρύξεις που θα εκδοθούν άμεσα, τις επόμενες ημέρες, είναι οι ακόλουθες:

Προκήρυξη 4Κ/2023: Αφορά στην πρόσληψη 80 μονίμων υπαλλήλων σε Πανεπιστήμια, Βιβλιοθήκες, Μητροπόλεις και άλλους φορείς. Θα προσληφθεί προσωπικό των κατηγοριών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Προκήρυξη 2ΓΒ/2023: Μέσω της προκήρυξης 2ΓΒ/2023 θα προσληφθούν 1.812 μόνιμοι υπάλληλοι, αποκλειστικά κατηγορίας ΤΕ, επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού. Από το συνολικό αριθμό των θέσεων, οι 730 θα διατεθούν σε δήμους και περιφέρειες όλης της χώρας. Με τις υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν ανάγκες σε ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ, υπουργεία και οργανισμούς.

Ενώ μέχρι πρότινος υπολογιζόταν ότι θα βγει πρώτη η 4Κ/2023 και αμέσως μετά η 2ΓΒ/2023, υπάρχει μικρή πιθανότα να συμβεί το αντίθετο. Δηλαδή να εκδοθεί πρώτα η προκήρυξη των ΤΕ.