Αποφασίζει το ΣτΕ για τη συνταγματικότητα της επιλογής Δ/ντών Σχολικών Μονάδων και Δ/ντων Εκπαίδευσης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔12/08/2016 - 20:40 | Author: Newsroom Ipaidia

Έως τις 15 Σεπτεμβρίου αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα ή μη του Ν. 4327/2015 που αφορά τις επιλογές διευθυντών σχολικών μονάδων και διευθυντών Εκπαίδευσης.

Η υπόθεση συζητήθηκε στην Ολομέλεια στις 3 Ιουνίου και αναμένεται να καθαρογραφεί η απόφαση τον Σεπτέμβριο. Υπενθυμίζεται πάντως ότι κατά τη συζήτηση στο Γ΄ Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου τον Απρίλιο είχαν διαπιστωθεί «σοβαρά ζητήματα συνταγματικότητας και νομιμότητας», κρίνοντας ότι «η διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας ως διαδικασία αναδείξεως οργάνων και εν γένει διοικήσεων προσιδιάζει σε αυτοδιοικούμενες μονάδες ή είναι πρόσφορη σε περίπτωση αναδείξεως εκπροσώπων στα όργανα αυτά, όχι όμως στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Στο είχαν προσφύγει ομαδικά η Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών Εκπαίδευσης και 57 διευθυντές σχολείων κατά του τρόπου επιλογής που ορίστηκε και εφαρμόστηκε με απόφαση του πρώην υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά με βάση τον Ν. 4327/2015.

ΑΥΓΗ

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    ideascentral

    europalso