Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας ο ειδικός ακατάσχετος λογαριασμός για τις επιχειρήσεις όπως είπε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου τόνισε:«Πραγματικά ο ειδικός ακατάσχετος λογαριασμός είναι ένα εργαλείο στα χέρια των επιχειρηματιών. Όμως, αυτήν τη στιγμή θεωρούμε ότι με τα εργαλεία που έχουμε, θα μπορέσουμε -τουλάχιστον εν μέρει- να λύσουμε ζητήματα κατάσχεσης εισοδημάτων των επαγγελματιών».

«Για τη μερίδα των επιχειρηματιών, που έχουν επιχειρήσεις -και γι’ αυτόν τον λόγο δεν φέρνουμε ακόμη κάτι σε σχέση με τον ακατάσχετο λογαριασμό- υπάρχει το νομοθέτημα, που έρχεται σε λίγες μέρες, του εξωδικαστικού συμβιβασμού, όπου σε αυτό πλέον θα μπορεί ο επιχειρηματίας να βρει κάποιον τρόπο να λύσει τις διαφορές του, ούτως ώστε να μην προκύπτουν οφειλές προς το δημόσιο που θα χρειάζεται να προχωρήσει στον ακατάσχετο λογαριασμό. Θεωρούμε ότι μετά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, θα δούμε πώς θα προχωρήσει, τι θα συμπεριλαμβάνει και θα εξετάσουμε περαιτέρω το θέμα», πρόσθεσε μεταξύ άλλων η κ. Παπανάτσιου.

Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας ο ειδικός ακατάσχετος λογαριασμός για τις επιχειρήσεις - ΒΙΝΤΕΟ

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ