Εξελίξεις με τα αναδρομικά συνταξιούχων – Όπως όλα δείχνουν , δεν αποκλείεται να δοθούν και στα Δώρα (κύριων και επικουρικών) κατά το 11μηνο Ιουνίου 2015 -Μαΐου 2016.

Ειδικότερα, όπως είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης για το θέμα των αναδρομικών στους συνταξιούχους «οι δικαστικές αποφάσεις είναι σεβαστές και εφαρμόζονται στα πλαίσια των αντοχών του προϋπολογισμού».

Συγκεκριμένα, από την παραπάνω δήλωση του κ. Γεωργιάδη προκύπτει πως η καταβολή των αναδρομικών θα αφορά κυρίως σχεδόν σε 350.000 συνταξιούχους που προσέφυγαν στα δικαστήρια και ενδεχομένως να αφορά με βάση τις αντοχές του προϋπολογισμού και όσους δεν προσέφυγαν σε αυτά καθώς αυτοί καλύπτονται ως προς την αντισυνταγματικότητα των περικοπών από τις αποφάσεις του ΣτΕ 1439-1443/2020).

Υπενθυμίζεται δε πως σχεδόν 700.000 συνταξιούχοι δεν προσέφυγαν μέχρι τον Ιούλιο του 2020 στα δικαστήρια για να διεκδικήσουν τα “κομμένα” Δώρα και τις επικουρικές. Πάντως το σίγουρο είναι ότι οι προσφεύγοντες θα λάβουν τα αναδρομικά έστω και με καθυστέρηση 2 ή 3 ετών από τα Πρωτοδικεία (μέχρι να εκδικαστούν όλες οι υποθέσεις). Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν θα υπάρξει ένα πακέτο τμηματικών πληρωμών αναδρομικών σε δόσεις σε όλους τους συνταξιούχους (δηλαδή τους προσφεύγοντες και του μη προσφεύγοντες).