Τους δήμους τους θα πρέπει να επισκεφτούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων αλλά και διαχειριστές πολυκατοικιών προκειμένου να λύσουν τους γρίφους των τετραγωνικών μέτρων για αποθήκες και γκαράζ που βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικιών και άλλες κοινόχρηστες επιφάνειες και να μην βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα και αναδρομικές χρεώσεις.

Οι παραπάνω είναι υποχρεωμένοι να ενεργήσουν κατά αυτόν τον τρόπο διότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ(https://tetragonika.govapp.gr/) για τα αδήλωτα τετραγωνικά, δεν επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να διορθώσουν τις επιφάνειες των βοηθητικών χώρων στις πολυκατοικίες οι οποίοι ηλεκτροδοτούνται από την κοινόχρηστη παροχή ρεύματος.

Για τους κλειστούς βοηθητικούς χώρους (αποθήκες, υπόγεια, γκαράζ) που φωτίζονται από παροχή για κοινόχρηστο χώρο πολυκατοικίας και συνιστούν διαιρεμένη ιδιοκτησία, οφείλονται τέλη και φόρος οπότε κατά γενική αρχή, οφείλεται να υποβληθεί δήλωση. Ωστόσο σύμφωνα με οδηγίες που έχουν δοθεί είτε οι επιφάνειες αυτές δεν προσμετρούνται είτε έχουν ήδη προσμετρηθεί στη συνολική επιφάνεια κοινόχρηστων χώρων και καταβάλλονται για αυτές τέλη και φόρος μέσω του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος θα πρέπει οι πολίτες να απευθυνθούν στην υπηρεσία του οικείου δήμου για να ρυθμιστούν οι σχετικές χρεώσεις (χαρακτηριστικά για τις επιφάνειες που θεωρούνται κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών δεν εισπράττεται ΤΑΠ). Το ίδιο ισχύει και για τις ανοιχτές θέσεις στάθμευσης εκτός από αυτές με δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης σε κοινόχρηστο χώρο για τις οποίες δεν οφείλεται Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ), σύμφωνα με την εφημερίδα “TΑ ΝΕΑ”.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ