Ζαχαράκη: Παρέμβαση για την τυφλή μαθήτρια στη Φθιώτιδα

Ζαχαράκη: Παρέμβαση για την τυφλή μαθήτρια στη Φθιώτιδα

Ζαχαράκη: Παρέμβαση για την τυφλή μαθήτρια στη Φθιώτιδα. «Το παιδί δεν θα μείνει ακάλυπτο ούτε μέρα από δω και στο εξής…», είπε στο LamiaReport η Υφυπουργός, τονίζοντας ότι θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του όλου θέματος.

Η Σοφία Ζαχαράκη επικοινώνησε με την προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Φθιώτιδα, Γιώτα Σιδερά – Χουλιάρα, η οποία ήδη είχε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, δρομολογώντας τη λύση του προβλήματος, ωστόσο καθυστερούσε γραφειοκρατικά.

«Το παιδί δεν θα μείνει ακάλυπτο ούτε μέρα από δω και στο εξής…», είπε στο LamiaReport η Υφυπουργός, τονίζοντας ότι θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του όλου θέματος.

Πώς έμεινε χωρίς δασκάλα

Οι τυφλοί μαθητές διδάσκονται από Δασκάλους Ειδικής Αγωγής, που γνωρίζουν τον Κώδικα Μπράιγ, το σύστημα γραφής και ανάγνωσης των τυφλών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport η 10χρονη τυφλή μαθήτρια της Δ’  δημοτικού στις Ράχες, δεν μπορεί να κάνει μάθημα, αφού η δασκάλα Ειδικής Αγωγής που διορίστηκε και την ανέλαβε, πήγε για λίγες μέρες στο σχολείο στην αρχή της χρονιάς και μετά πήρε άδεια. Μέχρι σήμερα κάνοντας χρήση κάθε άδειας που δικαιούται, νόμιμα απουσιάζει από το σχολείο, με αποτέλεσμα το τυφλό κοριτσάκι να μην έχει δασκάλα.

Αν και, τόσο ο διευθυντής του σχολείου Βασίλης Τσελέπης, όσο και η προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώτα Σιδερά – Χουλιάρα, έχουν κάνει ότι περνάει από το χέρι τους για να βρεθεί μια λύση ή να έρθει κάποια αντικαταστάτρια, το γραφειοκρατικό μας σύστημα καλά κρατεί.

Δυστυχώς, σύμφωνα με πληροφορίες, και τις προηγούμενες χρονιές η τυφλή μαθήτρια αντιμετώπισε ανάλογα προβλήματα, με τους γονείς να τρέχουν και να μην μπορούν να βγάλουν άκρη, όπως και φέτος.

Η τυφλή μαθήτρια είχε συγκινήσει το πανελλήνιο όταν την 28η Οκτωβρίου του 2018 στις Ράχες, πέρασε στην παρέλαση, με τη βοήθεια δύο συμμαθητριών της.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !