Ζαχαράκη για προσλήψεις αναπληρωτών: Πότε αναμένεται η β' φάση

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/09/2020 - 15:38 | Author: Newsroom Ipaidia

: Mε ένα κρούσμα κοροναϊού θα κλείνει το τμήμα μαθητών ενώ με περισσότερα όλο το σχολείο, επιβεβαίωσε η υφυπουργός παιδείας .

Όπως εξήγησε η κ. Ζαχαράκη κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να αποτιμάται ξεχωριστά από τους ειδικούς , θέτοντας ως υποθετικό παράδειγμα ακόμα και το κλείσιμο σχολείου με τρία κρούσματα του ιού συνολικά, εάν τα στοιχεία που προκύπτουν δείχνουν «ευρεία διασπορά».

«Παρατηρούμε τι συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα, πρώτιστο μέλημα είναι η υγεία κι η ασφάλεια των παιδιών, των εκπαιδευτικών και του οικογενειακού περιβάλλοντος. Θα δείτε ότι κάθε περίπτωση θα παρατηρείται σχολαστικά» τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Ζαχαράκη.

«Ήταν μεγάλη η προσμονή για το άνοιγμα των σχολείων σε νέες συνθήκες» παραδέχτηκε η υφυπουργός μιλώντας στο ΣΚΑΙ προσθέτοντας πως ανησυχία υπάρχει για το να συνεχίσει ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία.

«Τα παιδιά έμειναν πολύ καιρό εκτός σχολείου. Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό να επανασυνδεθούν και φυσικά να γίνει αυτό με όρους ασφάλειας» δήλωσε ξεκαθαρίζοντας πως σε κάθε περίπτωση πως η διαδικασία της τηλε-εκπαίδευσης είναι έτοιμη να τεθεί σε εφαρμογή σε περίπτωση που σχολεία κλείνουν μαζικά.

Η υφυπουργός Παιδείας μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι αύριο Παρασκευή (κατά πάσα πιθανότητα) θα πραγματοποιηθεί η Β΄Φάση προσλήψεων , ώστε να καλυφθούν τα κενά σε θέσεις εκπαιδευτικών.

Διαβάστε ακόμη:

Προσλήψεις αναπληρωτών: Ποιά κενά θα καλυφθούν στη β' φάση

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: