ΟΛΗ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΔΩ – Πότε αναμένεται η ανακοίνωση για τα  τις βάσεις 2018 – Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του η ανακοίνωση των βάσεων 2018 θα γίνει την Τρίτη 28 Αυγούστου

Οι υποψήφιοι θα μπορέσουν να δουν τα στην ειδική πλατφόρμα του   ενώ θα αναρτηθούν και στα Λύκεια της χώρας.

– Ανακοίνωση βάσεις 2018

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του η ανακοίνωση για τις θα γίνει την Τρίτη  28 Αυγούστου μετά τις 11 το πρωί.

results.it.minedu.gov.gr 

Αρχικά η ανακοίνωση των αναμενόταν για την Δευτέρα 27/8. Η ανακοίνωση των γίνεται φέτος με μικρή καθυστέρηση, αναμένεται ωστόσο να γίνει πολύ σύντομα, την Τρίτη 28/8, όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος της ΟΕΦΕ Ι. Βαφειαδάκης στον ΑΝΤ1.

– Αποτελέσματα Πανελλήνιες 2018

Επίσης και η διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμιά καθυστέρηση στην ανακοίνωση των  εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση, επαναλαμβάνοντας ότι θα γίνει μετά τις 27 Αυγούστου και σίγουρα μέχρι το τέλος του μήνα.

Ανακοίνωση  βάσεις 2018 –  Πώς αναμένεται να διαμορφωθούν

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του η ανακοίνωση για τις θα γίνει την Τρίτη  28 Αυγούστου μετά τις 11 το πρωί.

Η καθυστέρηση αυτή οφείλεται μεταξύ άλλων και στις Στρατιωτικές Σχολές αλλά και στο ειδικό ποσοστό εισαγωγής για τους πυρόπληκτους.

Το θα σας κρατά ενήμερους για όλα τα τελευταία νέα που αφορούν την ανακοίνωση των .

Υπενθυμίζουμε οτι οι υποψήφιοι θα μπορέσουν να δουν τα αποτελέσματα στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας  ενώ θα αναρτηθούν και στα Λύκεια της χώρας.

– Εκτιμήσεις

Ο αριθμός εισακτέων για φέτος αυξήθηκε κατά 3.966 θέσεις. Αυτό μεταφράστηκε σε 2.000 θέσεις για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και 1.866 θέσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ. Η αύξηση αυτή των θέσεων αφορά σχολές όπως είναι οι νομικές, των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, τα τμήματα ΦΠΨ. Δεν αφορά όμως τις Ιατρικές, στις οποίες αναμένεται να υπάρξει μικρή μείωση των εισακτέων, αφού φέτος μόλις 917 υποψήφιοι πέτυχαν από 18.500 μόρια και πάνω στο πεδίο που αφορά τις επιστήμες Υγείας, έναντι 1.386 πέρσι.

: Σε ποιά σχολή αναμένεται άνοδος 1000

Σε γενικές γραμμές αναμένεται πτώση των βάσεων στην πλειονότητα των τμημάτων που έχουν πολύ υψηλές βάσεις εισαγωγής. Υπάρχει η εκτίμηση για πτώση της Ιατρικής Αθηνών κάτω από 19.000 μόρια ενώ μεγάλη πτώση αναμένεται στις Πολυτεχνικές σχολές.

– Σχολές

Άνοδος εκτιμάται πως θα υπάρξει στα παιδαγωγικά τμήματα, τα οποία ήταν φέτος προσβάσιμα από όλα τα επιστημονικά πεδία, αλλά και στα περισσότερα τμήματα που απαιτούν και την εξέταση σε ειδικό . Οριακή αύξηση αναμένεται στις Νομικές σχολές.

– Μόρια

Πολλοί πάντως φαίνεται πως θα εισαχθούν σε σχολές και τμήματα έχοντας λίγες χιλιάδες . Και αυτό, γιατί οι υποψήφιοι που έγραψαν κάτω από 7.000 μόρια είναι περισσότεροι από πέρσι. Ενδεικτικά, στα πεδία των θετικών και τεχνολογικών σχολών, καθώς και των Οικονομικών και Πληροφορικής το 21,9% και το 33,11% έγραψαν στο σύνολο από 7.000 μόρια και κάτω.