Β΄σύλλογος Π.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η απόπειρα αυθαίρετων και παράνομων μετακινήσεων δεν θα περάσει!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/09/2016 - 22:12 | Author: Newsroom

Β’ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ « Ο Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Η κινητοποίηση των Συλλόγων Π.Ε. και των ΕΛΜΕ ακύρωσε τις προβλεπόμενες συνεδριάσεις των ΠΥΣΠΕ και την πρώτη κοινή συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ.

Η απόπειρα αυθαίρετων και παράνομων μετακινήσεων δεν θα περάσει!

Με διαδικασίες εξπρές, την Παρασκευή 2/9, ήταν προγραμματισμένη η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Αν. Θεσ/νίκης με θέμα την καταγραφή, τις υπεραριθμίες και την μετακίνηση των οργανικά τοποθετημένων εκπαιδευτικών και η κοινή συνεδρίαση των υπηρεσιακών συμβουλίων ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ, για την τοποθέτηση συναδέλφων της Δ.Ε. σε κενά των αντίστοιχων ειδικοτήτων στην Π.Ε.

Οι συνεδριάσεις εντασσόταν στο ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα που έθεσε το Υπουργείο με διαδοχικές εγκυκλίους που απέστειλε στις Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. με στόχο να τοποθετήσουν τους εκπαιδευτικούς σε λειτουργικά κενά ώστε να ολοκληρώσει τις μετακινήσεις «πλεοναζόντων» μόνιμων εκπαιδευτικών και εντός των περιφερειών στα πλαίσια της κινητικότητας πριν τις 10 Σεπτεμβρίου.

Το Υπουργείο Παιδείας αν ήθελε να λειτουργήσουν έγκαιρα τα σχολεία τον Σεπτέμβριο θα έπρεπε να είχε προσλάβει ήδη μόνιμους εκπαιδευτικούς, που το ίδιο έχει πει ότι λείπουν (περίπου 22.000), και να είχε ολοκληρώσει τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών (μεταθέσεις, αποσπάσεις) ως το τέλος Ιουνίου. Επίσης, τα μαθήματα και οι αναθέσεις τους από τους εκπαιδευτικούς δεν θα έπρεπε να τα καθορίζουν τα μνημόνια, τα δημοσιονομικά σύμφωνα και οι περικοπές, αλλά οι πραγματικές παιδαγωγικές και κοινωνικές ανάγκες.

Στη συνεδρίαση διαπιστώσαμε κατάφορη παραβίαση κάθε διαδικαστικού, νομικού αλλά και ηθικού κανόνα.

Η παρουσία των σωματείων μας ακύρωσε τις συνεδριάσεις. Απαιτήσαμε απ’ όλα τα μέλη του ΠΥΣΠΕ και του ΠΥΣΔΕ να μη νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους αυτή την απαράδεκτη και παράτυπη διαδικασία. Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δεν θα επιτρέψουμε καμία διαδικασία που επιδιώκει να καταστρατηγήσει τα εργασιακά μας δικαιώματα, που επιδιώκει να κάνει χρήση του εκπαιδευτικού προσωπικού κατά το δοκούν, παραβιάζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και δημιουργώντας χαοτικές καταστάσεις.

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι αποκλειστικός υπεύθυνος για την κατάσταση στην εκπαίδευση είναι η κυβέρνηση και η επιλογή της να λειτουργήσει όπως – όπως τα σχολείαμε λιγότερο εκπαιδευτικό προσωπικό, με περικοπές των δαπανών, των μορφωτικών δικαιωμάτων και των εργασιακών, με βάση το μνημόνιο, την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και τους όρους που θέτει η ΕΕ! Η ευέλικτη χρήση του εκπαιδευτικού προσωπικού για να καλύπτει τρύπες, είναι βαθιά αντιπαιδαγωγική και αντιεκπαιδευτική, υπονομεύει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών ειδικά των φτωχών λαϊκών περιοχών, μετατρέπει το σχολείο από εκπαιδευτικό ίδρυμα, σε χώρο φύλαξης, εντείνει τους ταξικούς φραγμούς!

Το σχολείο δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς εκπαιδευτικούς, διορισμούς, προσλήψεις και χρήματα!

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΤΙΝΗΣ Χ. ΑΓΑΠΗΤΟΣ Θ

Loading...


  • europalso   ideascentral