, αλλά και άλλες κινητοποιήσεις μαθητών καταγράφονται στο περιθώριο

Συγκεκριμένα, μαθητές της Θεσσαλονίκης και γειτονικών περιοχών, αλλά και στο Ηράκλειο της Κρήτης προχώρησαν σε κινητοποιήσεις ήδη από την περασμένη εβδομάδα, ενώ σύμφωνα με το Cretalive, σήμερα, τελούν υπό κατάληψη το 1ο ΕΠΑΛ, το 8 ΓΕΛ και το Γυμνάσιο Πύργου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και μαθητές στο Βόλο και στη Λάρισα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα από το πρωί καταλήψεις καταγράφονται σε επτά σχολεία στον Βόλο ενώ σε άλλα τρία οι μαθητές αποφάσισαν αποχή από τα μαθήματα.

Συγκεκριμένα, υπό κατάληψη τελούν: Γυμνάσιο Αγριάς, Γυμνάσιο Λεχωνίων, 3ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, 4ο ΓΕΛ Βόλου, 5ο ΓΕΛ Βόλου, 3ο ΕΠΑΛ Βόλου και 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας.

Αποχή από τα μαθήματα όλη την σημερινή ημέρα αποφάσισαν οι μαθητές στο 4ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, ενώ δίωρη αποχή θα κάνουν οι μαθητές στο 7ο Γυμνάσιο Βόλου και στο 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας. Σημειώνεται πως την προσεχή Τετάρτη 8 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι από φοιτητές και μαθητές.

Επίσης στη Λάρισα υπό κατάληψη τελούν το 9ο και το 11ο Γενικό Λύκειο Λάρισας, ενώ μετά από διαβουλεύσεις πληροφορίες αναφέρουν πως θα λήξει η κατάληψη στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Λάρισας.

Τέμπη: Μαυροντυμένοι μαθητές στην Πάτρα

Τέλος, οι κινητοποιήσεις των μαθητών έχουν και άλλες μορφές. Σε πολλά σχολεία της Πάτρας σύμφωνα με το thebest ύστερα από συνεννόηση καθηγητών και μαθητών θα μεταβούν σήμερα Δευτέρα για μάθημα φορώντας μαύρα ρούχα.

Πρόκειται για μια συμβολική διαμαρτυρία που θα γίνει μέσα από πρωτοβουλία των καθηγητών και σύμφωνα με κύκλους των σχολικών κοινοτήτων σε αυτή θα πάρουν μέρος δεκάδες γυμνάσια και λύκεια της Πάτρας.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ