Για «νομικές ακροβασίες» στο θέμα των Ξενόγλωσσων Προγραμμάτων Σπουδών κατηγορεί την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ 25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Κριθαρίδης αναφέρει ότι το κόμμα του είναι σαφώς υπέρ της δημιουργίας Ξενόγλωσσων Προγραμμάτων Σπουδών (Ξ.Π.Σ.) στα ελληνικά δημόσια Πανεπιστήμια. Αυτό βεβαίως, προσθέτει, με την αυστηρή προϋπόθεση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της Ανώτατης Εκπαίδευσης όπως αυτή ρητά ορίζεται στο άρθρο 16 του Συντάγματος, αλλά και με την σαφή δυνατότητα να φοιτήσουν σε αυτά χωρίς την καταβολή οποιουδήποτε τέλους και Έλληνες φοιτητές.

Πέραν τούτου όμως, σημειώνει ο κ. Κριθαρίδης, «οι νομικές ακροβασίες της Κυβέρνησης που διαχωρίζουν τους φοιτητές σε Έλληνες και αλλοδαπούς χωρίς καν να κάνουν τον διαχωρισμό των εντός και εκτός ΕΕ – όπως γίνεται σε όλα τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια τα οποία δήθεν θέλει να μιμηθεί η “φιλελεύθερη” Κυβέρνηση της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη – είναι προφανές ότι θα οδηγήσουν στο να καταπέσουν οι διατάξεις αυτές στα ευρωπαϊκά δικαστήρια».