Όπως βλέπετε και μόνο στην είδηση προετοιμασίας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, το Υπουργείο, για να προλάβει τις εξελίξεις, προχώρησε στην κατανομή των των μη κοινών στα σχολεία, βάζοντας επιτέλους τέλος στην ομηρεία και σε μία κατάφωρη αδικία που διήρκησε 5 χρόνια.

Δεν παραβλέπουμε βέβαια την αφόρητη πίεση που ασκήθηκε στο και από τις δύο αιτήσεις ακύρωσης για την απόδοση των οργανικών που συμμετείχαν 150 περίπου συνάδελφοι.

Μένει τώρα να δούμε τι θα γίνει με την υπόθεση των συναδέλφων μας των κοινών ειδικοτήτων μετά την απόφαση του . Δεν αρκεί όμως να περιμένουμε να δούμε, αλλά πρέπει να δράσουμε. Καταρχήν να μαζευτούμε όλοι οι συνάδελφοι των κοινών ειδικοτήτων και να συνυπογράψουμε εξώδικη διαμαρτυρία που θα κοινοποιηθεί στο Υπουργείο. Εντός των ημερών ο νομικός μας σύμβουλος θα συντάξει και θα δημοσιεύσουμε το σχέδιο της εξώδικης διαμαρτυρίας. Εξυπακούεται ότι όσοι συνάδελφοι των κοινών ειδικοτήτων δήλωσαν έως τώρα συμμετοχή θα συμπεριληφθούν. Ενώ μετά τις τελευταίες εξελίξεις οι συνάδελφοι των μη κοινών ειδικοτήτων δεν έχουν πλέον έννομο συμφέρον συνυπογραφής της εξώδικης και δεν θα συμπεριληφθούν. Ευελπιστούμε όμως ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν τον αγώνα μας με κάθε δυνατό τρόπο. Θα απευθυνθούμε στο άμεσο μέλλον στις επιστημονικές τους ενώσεις ζητώντας τη συνδρομή τους.

Σε αυτήν την εξώδικη διαμαρτυρία πρέπει να συμμετέχουμε πλέον όλοι οι συνάδελφοι των κοινών ειδικοτήτων!!!

Μετά θα δούμε πως θα κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας, πραγματοποιώντας αν χρειαστεί και μια μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας με το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς.

Η καταληκτική ημερομηνία 25/5/2018 για την συγκέντρωση συμμετοχών στην εξώδικη ισχύει, με συμμετέχοντες πλέον μόνο των κοινών ειδικοτήτων, ενώ για συμμετοχή σε πιθανή συγκέντρωση, μπορεί να δηλώνει το παρόν οποιοσδήποτε συνάδελφος επιθυμεί να μας παρέχει την στήριξή του. Υπενθυμίζουμε το email συγκέντρωσης συμμετοχών: [email protected] .

Η χρονική συγκυρία τώρα είναι ευνοϊκή. Επιλύθηκε το θέμα των οργανικών των μη κοινών ειδικοτήτων και υπάρχει πιθανότητα εκλογών το Φθινόπωρο. Γι΄ αυτό δεν πρέπει να μείνει κανείς αδρανής. Οι μεταταγμένοι των κοινών ειδικοτήτων είμαστε 1345 και δεν υπάρχει η πολυτέλεια εφησυχασμού. Πρέπει να εμφανιστούμε όλοι στο προσκήνιο και να δείξουμε όλοι την δύναμή μας. Χίλιοι (1000) συνάδελφοι είναι αρκετοί, με μία εξώδικη διαμαρτυρία και αν χρειαστεί μία συγκέντρωση, να γίνουν ο καταλύτης για την ευνοϊκή κατάληξη του προβλήματός μας. Η απόφαση του ΣτΕ απαιτεί πρώτα νομοθετική ρύθμιση της υπηρεσιακής μας κατάστασης και μετά ή και ταυτόχρονα την απόδοση οργανικών σε όλους μας. Με απλά λόγια οι μετατάξεις των κοινών ειδικοτήτων ακυρώθηκαν από το ΣτΕ και όχι μόνο δεν μπορούμε πριν από τη νομοθετική ρύθμιση να ζητάμε οργανικές αλλά νομικά τις έχουμε χάσει και εμείς που τις έχουμε πάρει.

Ελάτε να απαιτήσουμε τη νομοθετική ρύθμιση. Το Υπουργείο είναι υποχρεωμένο να την κάνει γιατί η απόφαση του ΣτΕ προκλήθηκε από δικό του σφάλμα. Δεν φταίξαμε σε τίποτε για να ζούμε μέσα στην αγωνία και την ανασφάλεια.

Σήμερα είναι μία μέρα χαράς και ενθουσιασμού, από αύριο όμως πρέπει να δράσουμε. Η νίκη μας είναι ακόμα ημιτελής. Πάμε να την ολοκληρώσουμε!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΤΑΤΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Ν. 4172/2013

Ολυμπία Ζαραμπούκα Μιχάλης Παπαδόπουλος