Θρίλερ με το πόρισμα! Ποιοι εμπλέκονται ενώ σφύριζαν αδιάφορα;

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/03/2015 - 16:36 | Author: Newsroom Ipaidia

«Καταδικαστικό» είναι το πόρισμα της ΕΔΕ για τον εξαφανισμένο φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη. Αναδεικνύει Άγριο τραμπουκισμό, καψώνια και πολιτικές παρεμβάσεις υπέρ φοιτητών από…

την Κρήτη αναδεικνύει το πόρισμα της ΕΔΕ για την υπόθεση του εξαφανισμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Το πόρισμα παραδόθηκε από τους ελεγκτές του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα», που είχαν αναλάβει την ΕΔΕ, στις αρμόδιες αρχές.

Από το πόρισμα προκύπτουν ευθύνες στη διεύθυνση της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων και τον επί έξι συναπτά έτη διευθυντή της κ. Κώστα Μάντζαρη. Από την έρευνα διαπιστώνεται ότι τα πάρα πολλά περιστατικά βίας με θύμα τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, ουδέποτε είχαν γνωστοποιηθεί στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης ή στην Διεύθυνση Διοικητικού Προσωπικού του υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Μάντζαρης απειλείται άμεσα -ίσως και στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας- με αποπομπή από τη διεύθυνση της Γαλακτοκομικής Σχολής, ύστερα από τη σύγκλιση των αρμόδιων οργάνων που θα αποφασίσουν για την τύχη του. Ο κ. Μάντζαρης φέρεται να έχει δεχθεί τηλέφωνα τα προηγούμενα χρόνια από πολιτικό (ή πολιτικά) πρόσωπα προκειμένου να τύχουν συγκεκριμένοι φοιτητές από την Κρήτη ευνοϊκής μεταχείρισης. Ουδέποτε, ωστόσο, ενημερώθηκαν για αυτά οι Κεντρικές Υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στο πόρισμα περιλαμβάνονται μαρτυρίες συμφοιτητών του Βαγγέλη που μιλούν για τον ακατάπαυτο τραμπουκισμό που δεχόταν. Τον έδεναν στην καρέκλα και τον κλείδωναν στη ντουλάπα. Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς στο εσωτερικό της σχολής και στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.

newsvolos.com  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: