Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις μαθητών και καθηγητών

Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις μαθητών και καθηγητών

Διαμαρτυρία για τις νέες ρυθμίσεις στην εκπαίδευση έκαναν μαθητές, μέλη της «Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης», το μεσημέρι, έξω από το ΥΜΑΘ. Λίγο αργότερα, συγκέντρωση έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι μαθητές φορούσαν μάσκες προστασίας από τον νέο κορονοϊό και κρατούσαν πανό και κόκκινα μπαλόνια, επάνω στα οποία είχαν γράψει συνθήματα, μεταξύ αυτών το αίτημα για πρόβλεψη ασφαλών συνθηκών επιστροφής τους στις μαθητικές αίθουσες. Σε ένδειξη συμπαράστασης παρέστησαν και μέλη της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας.

Από την πλευρά τους, οι εκπαιδευτικοί έθεσαν ζητήματα ακαταλληλότητας πολλών αιθουσών και έλλειψης χώρων και μέσων διδασκαλίας σε συνθήκες πανδημίας, το ζήτημα της καταγραφής και διαδικτυακής αναμετάδοσης της διδασκαλίας, κ.ά. «Η σχέση καθηγητή και μαθητή είναι ευαίσθητη και δυναμική, τίθεται και ζήτημα προσωπικών δεδομένων. Δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι φυσιολογικά η διδασκαλία στην αίθουσα», δήλωσε η πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Δήμητρα Τραγάκη.

Αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών συναντήθηκε με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρο Κόπτση, στον οποίο και έθεσε τα αιτήματά της.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !