Πιο αναλυτικά, τη δική του μαρτυρία για την στιγμή της φονικής έκρηξης το μεσημέρι της Δευτέρας (5/12) στο 9ο δημοτικό σχολείο στις Σέρρες από την οποία σε όσα τραγικά συνέβησαν.

Πιο αναλυτικά , όπως είπε στην ΕΡΤ ο 10χρονος ο οποίος υπέστη κάταγμα στο χέρι από την έκρηξη, «παίζαμε μπάλα στον στεγασμένο χώρο και ξαφνικά ακούσαμε έναν πολύ μεγάλο θόρυβο, έπεσαν πέτρες μεταλλικά αντικείμενα, ένα από αυτά χτύπησε συμμαθητή μου. Άρχισαν να πέφτουν πάνω μας σοβάδες και χώματα» καθώς το παιδί δεν γνώριζε την τραγική κατάληξη για τον 11χρονο.

Τα παιδιά βρίσκονταν σε έναν στεγασμένο χώρο τον οποίο χρησιμοποιούσαν για να παίζουν ποδόσφαιρο όταν έβρεχε, όπως συνέβη χθες, Δευτέρα, στις Σέρρες, με το λεβητοστάσιο να είναι ακριβώς δίπλα τους.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή με αποτέλεσμα η πόρτα να εκτοξευτεί δεκάδες μέτρα μακρύτερα και στην πορεία της να χτυπήσει τον άτυχο 11χρονο προκαλώντας του «κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μη συμβατές με τη ζωή» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ανακοινωθέν του νοσοκομείου Σερρών το οποίο παρέλαβε τη σορό του μαθητή.

Το πρωί της Τρίτης (6/12) στο σχολείο βρέθηκε ο δικηγόρος της οικογένειας για να παρακολουθήσει την αυτοψία των πραγματογνομώνων που όρισε η ΕΛΑΣ προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες της τραγωδίας με τον έναν νεκρό και τους δύο τραυματίες.

Ο ίδιος, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, επισήμανε ότι «υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα και πολυεπίεδες ευθύνες» ζητώντας «να βρεθούν τα αίτια αυτού που μετέτρεψε ένα σχολείο σε ωρολογιακή βόμβα».

Την ίδια ώρα ο πατέρας του μαθητή της ΣΤ΄ Δημοτικού είπε στον δήμαρχο Σερρών ο οποίος επικοινώνησε μαζί του ότι αυτό που θέλει είναι «να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει» για το δυστύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (5/12).

Καλή η εξέλιξη της υγείας του τρίτου τραυματία

Όπως ανέφερε ο διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκρατείου Γιώργος Τσικόπουλος, η κατάσταση της υγεία του τρίτου τραυματία από την έκρηξη εξελίσσεται θετικά μετά το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε στο κεφάλι καθώς τραυματίστηκε από την έκρηξη.

«Μετά τον έλεγχο που έγινε, βρέθηκε ότι έχει ένα εμπίεσμα. Εμπίεσμα σημαίνει ότι το κόκκαλο το κρανίου είχε μπει μέσα δύο εκατοστά. Έγινε μία εγχείρηση επιτυχέστατα, είναι εκτός κινδύνου και χαιρόμαστε πολύ που αυτό το παιδάκι θα πάει πάρα πολύ καλά», πρόσθεσε ο κ. Τσικόπουλος.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ