: Στοίχημα» χαρακτήρισε το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Υπήρχε ισχυρή θέληση από όλους να ανοίξουν τα . Είναι μια δύσκολη απόφαση, ένα στοίχημα, έχει ρίσκο, που όμως πρέπει να το πάρουμε και η κατάσταση θα αξιολογείται σχεδόν καθημερινά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς γιατί η Επιτροπή διατήρησε το πρωτόκολλο για το κλείσιμο των τμημάτων με 50%+1 των , ξεκαθάρισε ότι η Επιτροπή δεν ασχολήθηκε καθόλου με το συγκεκριμένο ζήτημα και ότι ήταν ήταν κυβερνητική απόφαση.

Σχολιάζοντας τα σενάρια για επανεξάπλωση της , επισήμανε ότι η «η συμπεριφορά του ιού μπορεί να χαρακτηριστεί ως χαοτική, γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνουμε προβλέψεις. Υπάρχει το γενικό μοντέλο που λέει ότι εξελισσόμενος ο ιός επικρατούν πιο μεταδοτικές παραλλαγές κι ενδεχομένως λιγότερο παθογόνες. Ωστόσο είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνουν προβλέψεις.

Πάντως, χαρακτήρισε αισιόδοξο το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει ανοσία έναντι στη βαριά νόσο, ωστόσο δεδομένης της μεταδοτικότητας της Όμικρον συνέστησε στους πολίτες να προστατεύσουν τον εαυτό τους με τον , τη μάσκα, την αποφυγή συγχρωτισμού.