διευκρινίζει η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή – Μετά τις αντιδράσεις που ξεσήκωσε η απαλοιφή της γιορτής της 17ης Νοεμβρίου από την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας με τις σχολικές εορτές, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή ενημέρωσε ότι θα εορταστεί κανονικά και ότι θα επανακοινοποιηθεί η σχετική εγκύκλιος ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε παρανόηση.

Ειδικότερα, δεδομένου ότι η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη, όσο και η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Αφροδίτη Κτενά, έθεσαν στην Ολομέλεια ζήτημα πως με βάση την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας φαίνεται να μην περιλαμβάνεται ο εορτασμός της 17ης Νοεμβρίου στο σχολικό ημερολόγιο, η αρμόδια υφυπουργός εξήγησε ότι εξεδόθη πράγματι μια εγκύκλιος η οποία περιελάμβανε μόνο τις εθνικές γιορτές, διότι σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα οι εθνικές γιορτές δεν γιορτάζονται ανήμερα, αλλά την παραμονή, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Ζ. Μακρή προσέθεσε ότι φέτος, λόγου χάρη, η 25η Μαρτίου επειδή πέφτει ημέρα Κυριακή, θα γιορταστεί την Παρασκευή 22 Μαρτίου και επανέλαβε πως μόνο για τις εθνικές εορτές ισχύει αυτό. Η 17η Νοεμβρίου δεν περιλαμβάνεται σε αυτές και γιορτάζεται ανήμερα. «Παρ’ όλα αυτά για την αποφυγή παρεξηγήσεων έχει γίνει επανακοινοποίηση της εγκυκλίου» τόνισε η υφυπουργός.