Το Γυμνάσιο Πάρου αντιμετωπίζει σοβαρό κτηριακό πρόβλημα, καθώς πολλές από τις αίθουσές του είναι προκατασκευασμένες αίθουσες, αναφέρει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Πάρου.

H ανακοίνωση

Σε συνέχεια του πρώτου μας εγγράφου σχετικά με την πρόθεση του Υπουργείου να συγχωνεύσει και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Γυμνάσιο Πάρου καλείται να συμπτύξει τα 5 τμήματα της Α΄ τάξης (105 μαθητές περίπου) σε 4 με 27 περίπου μαθητές ανά τμήμα.

Το Γυμνάσιο Πάρου αντιμετωπίζει σοβαρό κτηριακό πρόβλημα, καθώς πολλές από τις αίθουσές του είναι προκατασκευασμένες αίθουσες.

Η απόφαση αυτή:

* δημιουργεί προβλήματα δυσλειτουργίας στην εκπαιδευτική διαδικασία εφόσον οι μαθητές θα πρέπει να αλλάξουν τμήμα και καθηγητές ένα μήνα μετά την έναρξη του διδακτικού έτους.

* απειλεί την ψυχολογία των παιδιών μας, καθότι η αναστάτωση που θα προκληθεί από την αναπροσαρμογή των προγραμμάτων σε καμία περίπτωση δεν βοηθά στην ομαλή μετάβαση των μαθητών από την πολύμηνη απουσία τους από το σχολείο λόγω της πανδημίας σε μια εύρυθμη σχολική πραγματικότητα.

* είναι προκλητική εν μέσω πανδημίας, εφόσον θα είναι αδύνατο να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και θα κινδυνεύει καθημερινά η υγεία όλων μας.

Για τους προαναφερθέντες λόγους την Κυριακή 17/10/21 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο θεατράκι του αρχαιολογικού μουσείου στην Παροικία με παρουσία των Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Παροικίας, καθηγητών, καθώς και εκπροσώπων του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του σχολείου κατά την οποία αποφασίστηκε:

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ-ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
των μαθητών του Γυμνασίου μέχρι να ανακληθούν οι εντολές σύμπτυξης τμημάτων σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης ώστε να μη στοιβάζονται τα παιδιά το ένα πάνω στο άλλο. Όσοι γονείς μπορείτε να παρευρεθείτε αύριο

Θέλουμε όλα τα σχολεία να είναι κοντά μας γιατί σήμερα στο δικό μας σχολείο, αύριο στο δικό σας. Πρέπει όλοι να αντιδράσουμε στα σχέδια του Υ.ΠΑΙ.Θ.