Σχολεία – Λινού: Ανησυχητικό ότι δεν γίνονται συχνά τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/02/2021 - 13:03 | Author: Newsroom Ipaidia

: H Αθηνά Λινού, εμφανίστηκε αντίθετη στο καθολικό , που θα εισηγηθεί ο Βασίλης Κικίλιας, καθώς «είναι λάθος να κλείνεται ο κόσμος στα σπίτια, πρέπει να αξιοποιηθεί η ύπαιθρος». Δείτε στο ipaidia.gr τι είπε για τα σχολεία.

«Η πλειονότητα των παιδιών δεν θα πάθει τίποτα»

«Όταν είναι τα πάντα κλειστά το να κλείνουμε τους ανθρώπους σε κλειστούς χώρους δημιουργούμε κίνδυνο μετάδοσης. Θα ήθελα να δω τους ανθρώπους, με σύνεση, να είναι στην ύπαιθρο, να περπατάνε στον δρόμο, να πάνε σε πάρκα, χωρίς να συνωστίζονται.

Δεν εννοώ να κάνουν συγκεντρώσεις ή υπαίθρια πάρτι. Να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι άνθρωποι και να τους ενθαρρύνουμε να κυκλοφορούν. Η αξιοποίηση της υπαίθριας χώρας είναι ένα από τα μέσα που προτείνει και η Αμερική μέσα στα προληπτικά μέτρα», εξήγησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ στην αρχική της τοποθέτηση.

Αναφερόμενη στα σχολεία, η κ. Λινού εξέφρασε την άποψη ότι είναι σωστό που μένουν ανοιχτά, αλλά δεν έκρυψε και την ανησυχία της «γιατί δεν στο σύνολο των εκπαιδευτικών και δεν γίνονται τεστ σε δείγμα των παιδιών συστηματικά».

Κικίλιας: Θα εισηγηθώ lockdown τύπου Μαρτίου στην Αττική - Τι είπε για τα σχολεία

Σχολεία - Τζανάκης: Να κλείσουν όλα τα σχολεία

Κεραμέως για σχολεία: Το ευκολότερο θα ήταν να κλείσουν όλα

Όπως είπε «αν σε μια τάξη 25-26 παιδιών υπάρχει ένα κρούσμα, θα μεταδοθεί γρήγορα γιατί τα παιδιά είναι κοντά, και αν αυτό συμβαίνει σε μεγάλο σχολείο, τότε είναι εύκολο να έχουμε μια τεράστια αύξηση. Η πλειονότητα των παιδιών δεν θα πάθει τίποτα. Μπορεί ένα, δύο παιδιά να έχουν πρόβλημα. Πρόβλημα θα υπάρξει με τους γονείς, με τους παππούδες.

Οι καινούργιοι φαίνεται ότι είναι πιο μεταδοτικοί, υπάρχει ένα ενδεχόμενο να επηρεάζουν τα μικρά παιδιά περισσότερο, δεν το ξέρουμε αυτό και πρέπει να παρθούν γρήγορα δείγματα από τα παιδιά που νοσούν και να γίνει αλληλούχηση για να δούμε αν νοσούν από το παλιό στέλεχος ή από το μεταλλαγμένο».

Η κυρία Λινού έκανε ξεχωριστή αναφορά στο πρόβλημα που παρουσιάζεται με τον συνωστισμό στα Μέσα Μεταφοράς τονίζοντας ότι πρόκειται «για σοβαρότατο θέμα».

Σχολιάζοντας, τέλος, τις πρόσφατες δηλώσεις του Μπιλ Γκέιτς περί ακόμη δύο απειλών για την ανθρωπότητα και συγκεκριμένα την κλιματική αλλαγή και τη «βιοτρομοκρατία», είπε ότι «ο Μπιλ Γκέιτς έχει τις συμβουλές των πιο επώνυμων επιστημόνων σε θέματα λοιμωδών νοσημάτων, και άρα δεν νομίζω ότι είναι κάτι που γέννησε από το μυαλό του. • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: