: Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου παιδείας, αναφέρθηκε στα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία.

Πού γίνονται τα rapid test

Ο κ. Κόπτσης, μιλώντας στον ANT1, ανέφερε ότι στη συνεδρίαση της Επιτροπής συμμετέχει εισαγωγικά η Υπουργός Παιδείας παραθέτοντας τα δεδομένα και στη συνέχεια συνεδριάζουν οι επιστήμονες.

Ερωτηθείς για το αν υπήρξε προβληματισμός για το πρωτόκολλο του 50+1% στις τάξεις, απάντησε όχι, αφού «μέχρι τώρα, όπου υπήρχε κρούσμα, δεν υπήρχε δεύτερο κρούσμα» και στην αιτίαση ότι τώρα τα έχουν κάνει αλματώδη αύξηση, υπενθύμισε ότι, η Επιτροπή αποφασίζει με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν κάθε φορά.

Κάλεσε τους γονείς, που ίσως σκέφτονται να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο σε περίπτωση , «να έχουν εμπιστοσύνη στους γιατρούς», υπογραμμίζοντας ότι «στα παιδιά ήταν απίστευτη η τήρηση των μέτρων».

Παράλληλα προανήγγειλε ότι, εντός των επόμενων ωρών θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά με όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, όμως ειδικά για το πώς θα εξετάζονται οι μαθητές είπε πως «όλες οι δομές θα είναι ανοιχτές για την υποβολή των μαθητών σε. Θα κινητοποιηθεί ακόμα και ο Στρατός» και υπογράμμισε πως «υπάρχει συνεργασία με το υπουργείο Υγείας»

Ξεκαθάρισε ότι, «όλα τα τεστ θα είναι δωρεάν» για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους μαθητές. Σχετικά με rapid των ανεμβολίαστων είπε πως, πληρώνουν τα συνήθη τους, όταν όμως υπάρξει κρούσμα, «τα δύο είναι δωρεάν».

Τέλος, ερωτηθείς για το αν υπάρχει ετοιμότητα για το ενδεχόμενο τηλεκπαίδευσης, είπε πως «είμαστε έτοιμοι, αν χρειαστεί κάνουμε τηλεκπαίδευση την επομένη μέρα».