Σχολεία:Μητέρα εισήλθε σε χώρο και αφού έσυρε κυριολεκτικά έναν συνάδελφό μας μέσα στο γραφείο της διευθύντριας, όπου και η ίδια ήταν παρούσα, τον προπηλάκισε και τον απείλησε χρησιμοποιώντας χυδαίες εκφράσεις και στην συνέχεια του επιτέθηκε βάναυσα, αναφέρει ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Αριστοτέλης.

Η ανακοίνωση

Το περιστατικό συνέβη κατά την διάρκεια της λειτουργίας του και ενώ και εκπαιδευτικοί  βρίσκονταν στο φυσικό τους χώρο, στο σχολείο. Το συμβάν συγκλονίζει για την αγριότητα του καθώς παρόλες τις προσπάθειες του συναδέλφου και της διευθύντριας να σταματήσει η μητέρα, αυτή συνέχιζε με μανία.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα τη βίαιη επίθεση που δέχτηκε αναίτια ο συνάδελφός μας. Τέτοιες συμπεριφορές που παραβιάζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την σωματική ακεραιότητα δεν έχουν καμία θέση στα ιδανικά και στις αξίες της εκπαίδευσης. Είναι απόλυτα καταδικαστέες.  Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εκπαιδευτικοί πέφτουν θύματα παρόμοιων επιθέσεων. Οποιαδήποτε επιθετική συμπεριφορά που προσβάλει την τιμή και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών είναι καταδικαστέα και στην ουσία είναι ευθεία επίθεση στη δημόσια εκπαίδευση, πόσο μάλλον όταν συμβαίνει εντός του σχολικού περιβάλλοντος κατά την διάρκεια των μαθημάτων.

Μια τέτοια επίθεση διαταράσσει το ειρηνικό και παιδαγωγικό κλίμα του σπέρνοντας τον φόβο και την ανασφάλεια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Απέναντι στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα (πανδημία, μηδενικά μέτρα προστασίας, συμπτύξεις και συγχωνεύσεις τμημάτων, ελλείψεις με κενά εκπαιδευτικών , κατηγοριοποίηση σχολείων, αξιολόγηση κ.λπ.) το  όπλο μας είναι η αλληλεγγύη και ο κοινός αγώνας εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών, εργαζόμενων και νεολαίας. Ο αγώνας να κρατήσουμε όρθιο το δημόσιο και δωρεάν σχολείο της μόρφωσης και της δημοκρατικής ελευθερίας κόντρα στον κοινωνικό κανιβαλισμό που αναβλύζει  από τις πιο σκοτεινές εποχές του εργασιακού μεσαίωνα.