: Ο Νίκος Παπαχρήστος, γραμματέας της ΟΛΜΕ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι θα μπορούσαν να παραταθούν για δυο εβδομάδες οι σχολικές διακοπές λόγω της «έκρηξης» των κορωνοϊού και αντίστοιχα να παραταθεί κατά δυο εβδομάδες το σχολικό έτος.

Όπως είπε, σχεδόν 10 μαθητές σε κάθε σχολείο δεν είχα προμηθευτεί . Ωστόσο αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη του κ. Παπαχρήστου πως υπήρχαν μαθητές που έκαναν το self test το προηγούμενο βράδυ και ήταν αρνητικό, πήγαν στο σχολείο, ένιωσαν αδιαθεσία και χθες το βράδυ έκανα και πάλι τεστ και βγήκε θετικό .

Παρών ήταν στη συζήτηση ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης, ο οποίος είπε ότι ο γραμματέας της ΟΛΜΕ έχει δίκιο για τη μειωμένη θετικότητα κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών όπως επίσης ότι έχει δίκιο στο αίτημα για παράταση των διακοπών αφού υπάρχει η δυνατότητα παράτασης του σχολικού έτους.

Όπως επεσήμανε ο Νίκος Τζανάκης είναι σωστή η πρόταση της ΟΛΜΕ να άνοιγαν τα μια εβδομάδα μετά για να μην υπάρξει έξαρση των κρουσμάτων ενώ επεσήμανε ότι πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει το 50%+1, επισημαίνοντας ότι από υγειονομική άποψη το θεωρεί ρίσκο.

Επίσης, ο Θεόδωρος Τσούχλος, πρόεδρος της ΟΛΜΕ αναφέρθηκε στην πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων, που περίπου 7.000 εκπαιδευτικοί απουσίαζαν λόγω Covid.

Δείτε αναλυτικά τι είπε στο OPEN: