: Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και τα δεδομένα δεν είναι καλά αφού εκφράζονται φόβοι για διασπορά κρουσμάτων ανάμεσα στα παιδιά.

Σε ανήλικους 1 στα 3 κρούσματα

Τα επιδημιολογικά δεδομένα που αποτυπώνουν τα ποσοστά των λοιμώξεων στα παιδιά αποδεικνύουν άλλωστε περίτρανα πως οι ανήλικοι μεταδίδουν με μεγάλη ευκολία τον . Την ίδια ώρα οι γονείς δέχονται πιέσεις για εμβολιασμό των παιδιών τους κι οι ειδικοί επισημαίνουν πως με το άνοιγμα των σχολείων, των πανεπιστημίων και των δραστηριοτήτων σε εσωτερικούς χώρους θα αυξηθούν αρκετά τα νέα κρούσματα.

Το 1 στα 3 κορονοϊού αφορά ανήλικους, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου ο ΕΟΔΥ. Τη Δευτέρα η ίδια αναλογία ήταν το 1 στα 4 παιδιά, ωστόσο σήμερα καταγράφηκε ρεκόρ τεστ στη χώρα, άρα και περισσότερες λοιμώξεις. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, ειδικότερα, τα 805 από τα 2.919 συνολικά κρούσματα αφορούν ανήλικους 0 – 17 ετών.

Στο μεταξύ προβληματισμό προκαλεί η διασπορά του κορονοϊού στα σχολεία, με δεδομένα και τα παραπάνω νούμερα. Οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται για την πιστή εφαρμογή των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας είναι πολλοί κυρίως στην πρωτεύουσα. Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας στην πλατφόρμα για τη δήλωση των των μαθητών είχαν δηλωθεί 710 θετικά. Αυτά στη συνέχεια θα εξεταστούν και εργαστηριακά.

Ειδικότερα μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας 858.000 γονείς είχαν δηλώσει στην πλατφόρμα το αποτέλεσμα του τεστ που έκαναν τα παιδιά τους και 710 από αυτά δήλωναν πως επρόκειτο για κρούσμα.