Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των μαθητών στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ.) ΟΑΕΔ σε όλη την Ελλάδα, όπου εδώ και μέρες μέσα από αγωνιστικές δράσεις διαμαρτύρονται ενάντια στο νόμο της κυβέρνησης της Ν.Δ. που υποβαθμίζει τις σχολές και τα πτυχία τους, αφού πλέον θα παίρνουν πτυχίο επιπέδου 3 και μάλιστα μετά από εξετάσεις πιστοποίησης στον ΕΟΠΠΕΠ, αναφέρει ο σύλλογος σπουδαστών Αττικής σε ανακοίνωση του.

Η ανακοίνωση:

Ένας νόμος που η κυβέρνηση ψήφισε παραμονή Χριστουγέννων και με κλειστές σχολές κι ενώ και ο Σύλλογός μας από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την αντίθεση του και πήρε αγωνιστικές πρωτοβουλίες όλο το προηγούμενο διάστημα!

Αυτό που αποδεικνύεται είναι αυτό που εξαρχής είπαμε:

Ο νόμος για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση δεν ήρθε για να «αναβαθμίσει» τις σπουδές μας, όπως έλεγε η κυβέρνηση, αλλά για να υποβαθμίσει τη ζωή και το μέλλον μας!

Ενώ αποδεικνύεται πόσο μακριά είναι από τις ανάγκες των σπουδαστών, γιατί δεν τους «καίγεται καρφί» για να εξασφαλίσουν το άνοιγμα των σχολών μας εξασφαλίζοντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας για την πραγματοποίηση των μαθημάτων, των εργαστηρίων, της μαθητείας, όλων όσων είναι απαραίτητα για να μάθουμε την ειδικότητά μας και να ανταπεξέλθουμε στην εργασία μας, για να μην πάει πιο πίσω ο προγραμματισμός που είχαμε στη ζωή μας αφού καθυστερεί η μαθητεία.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των μαθητών των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ τον αγώνα των συναδέλφων μας και απαιτούμε:

· Να μην εφαρμοστεί ο νέος νόμος υποβάθμισης των σχολών και των πτυχίων στις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ!

· Να εξασφαλιστεί εισόδημα για όλους τους σπουδαστές των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ και να πληρωθούν άμεσα την περίοδο που βρίσκονται σε αναστολή οι συμβάσεις μαθητείας με απόφαση της κυβέρνησης.

· Να ανοίξουν οι σχολές μας με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, τουλάχιστον να πραγματοποιηθούν διά ζώσης τα εργαστηριακά μαθήματα από το εαρινό εξάμηνο.

Έχουμε κοινές ανησυχίες, κοινά άγχη για τις σπουδές και το μέλλον μας!

Για αυτό καλούμε τους συναδέλφους από τις ΕΠΑ.Σ. ΟΑΕΔ να συμμετέχουν στην Παναττική Σύσκεψη που διοργανώνει ο Σύλλογος σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ τη Δευτέρα στις 8 Μάρτη στις 20:30 για να συζητήσουμε όλοι μαζί, να μεταφέρουν τα προβλήματά τους, να αποφασίσουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ