01-04-16 Συγχαρητήρια στα παιδιά της Φιλοθέης για τη συμπαράστασή τους στα προσφυγόπουλα

Θερμά συγχαρητήρια έδωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, στα παιδιά των σχολείων της Φιλοθέης και στον πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Φιλοθέης, για την πρωτοβουλία τους να συγκεντρώσουν μαζί με τον σύλλογο διδασκόντων και την ενορία Αγ. Φιλοθέης τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και ειδικότερα για τα μωρά και τα παιδιά.

Ο υπουργός στη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε εξήρε την ενέργεια των παιδιών τονίζοντας, μάλιστα, ότι έχει ιδιαίτερη σημασία το ότι η πρωτοβουλία αυτή προήλθε από περιοχή που συνηθίζεται να χαρακτηρίζεται προνομιακή με εύρωστους οικονομικά κατοίκους, γεγονός που καταδεικνύει ότι η νεολαία αντιμετωπίζει τον πόνο και την ανέχεια με ευρύτητα πνεύματος και διάθεση συμπαράστασης.

Τα παιδιά μίλησαν για τη μεγάλη ανταπόκριση που βρήκε η πρωτοβουλία τους στην τοπική κοινωνία και τόνισαν την ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη για ευαισθητοποίηση, ιδιαίτερα των μαθητών, στο προσφυγικό ζήτημα.

Τους μαθητές Δημήτρη Θεολογίτη και Θοδωρή Ρούλια της Α’ τάξης του Λυκείου Φιλοθέης καθώς και τον πρόεδρο του συλλόγου γονέων Γιάννη Σπυρόπουλο υποδέχτηκε στο υπουργείο ο σύμβουλος του υπουργού Θέμης Δημητρακόπουλος.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ